От следващата седмица повечето от италианските области стават зони с

От следващата седмица повечето от италианските области стават зони с ...

Повечето италиански области стават зони с много нисък епидемиологичен риск

От следващата седмица повечето от италианските области стават зони с много нисък епидемиологичен риск, тоест бели зони, предаде АНСА.
Днес италианските здравни власти обявиха за бели зони Емилия-Романя, Ломбардия, Лацио, Пиемонте и Пулия, а също така и автономната провинция Тренто. Решението влиза в сила в понеделник. Преди това в две последователни седмици за бели зони бяха обявени Абруцо, Лигурия, Умбрия, Венето, Молизе, Фриули-Венеция- Джулия и Сардиния. Останалите области остават жълти - зони с нисък епидемиологичен риск. В белите зони вечерен час няма и рестрикциите са сведени до минималното. Маски продължават да се носят, пише .

За пръв път: Трансплантираха органи от болни с COVID-19 на незаразени пациенти За пръв път: Трансплантираха органи от болни с COVID-19 на незаразени пациенти
Италия обяви днес, че е извършила две трансплантации на органи от донори, които са били с положителен тест за COVID-19, на пациенти, ко...
е поставила 40,5 милиона дози от ваксини срещу ковид, предаде Франс прес. Понастоящем вече са ваксинирани 25,17 процента от всички италианци на възраст над 12 години. Тези данни бяха оповестени на фона на продължаващия спад на броя на заразените с коронавирус през последните дни. Вчера Италия регистрира 2079 нови случая на заразяване.
Според проучване на италианска социологическа агенция от април случаите на хоспитализация на пациенти с ковид са намалели с 84 процента. Във връзка с това италианското правителство започна постепенно да отменя коронавирусните ограничения.

Източник: actualno.com