От следващата седмица, на седмична база ще увеличим купуване на

...
От следващата седмица, на седмична база ще увеличим купуване на
Коментари Харесай

Директорът на „Топлофикация София” намекна за по-евтино парно заради купуване на друг, а не само руски газ

От идната седмица, на седмична база ще увеличим пазаруване на газ от енергийната борса на до 10% от общия потребяван размер. Целта ни е да купуваме половината газ от борсата. Това съобщи изпълнителният шеф на " Топлофикация София " Александър Александров.
По думите му пред Българска национална телевизия, сега цената е по-евтина с към 12% от това, което се купува от " Булгаргаз " и при подобен тренд това значи спестени 40 млн. лв. на година. Александров сподели и, че по-ниските цени на газа ще оказват помощ за поевтиняване на парното и топлата вода, само че занапред ще се вършат разбори. Ако в този момент обаче се постанова повишаване на топлинната сила, то щяло да бъде в границите на инфлацията.
Оказа се, че купеният от " Топлофикация София " газ в този момент не е напълно съветски, а в действителност е доста дребен дял. Основни дялове заемат количества от Румъния, както и полутечен газ, където водач по продажби в международен мащаб е Съединени американски щати. Освен това, има опция за 90 дни отсрочено заплащане – по тази причина топлофикационното сдружение към този момент купува дребни количества газ, с цел да " усети пулса на пазара ". Ние сме най-големият консуматор на газ и можем да обърнем тренда в цената на газа за България, уточни изпълнителният шеф.
През предходната година сдружението е на загуба от 96 млн. лв.. Основните аргументи – нездравословните излъчвания и пазаруването на първични материали т.е. газ. Загубите са структурни, поради високите цени на нездравословните излъчвания заради зелената политика на Европейски Съюз, повтори Александров, който увери, че контролът върху сдружението е доста добър поради обвинявания от опозиционни общински съветници, че това не е по този начин. И акцентира, че " Топлофикация София " не гори боклуци - употребяваме газ, съобщи шефът.
По отношение на отговорностите към " Булгаргаз " – 167 млн. лв., Александров посочи, че не било извънредно и високо спрямо други години и сегашният интервал. Той добави, че не се тормози от това число. Какво още беше казано за задълженията на „ Топлофикация София ” – научете в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР