От следващата година ще променим критериите за прием в първи

...
От следващата година ще променим критериите за прием в първи
Коментари Харесай

МОН въвежда критерий уседналост и прави централизиран прием в първи клас

От идната година ще променим критериите за банкет в първи клас, разгласи министърът на образованието Красимир Вълчев през bTV през днешния ден. Поводът - измамите с адресни регистрации единствено и единствено детето да бъде записано в бленуваното учебно заведение - в всеобщия случай то е Втора немска или 73 СУ.

" За тази година сме разрешили спомагателен банкет на учебните заведения, а във връзка с идната година ще променим критериите. Ще изведем критерия " непрекъснат адрес " като главен, ще въведем аршин за уседналост. Вероятно ще създадем и обща осведомителна система. Не съм уверен, че тя ще успее да проработи за идната година, само че за по-следващата сигурно би трябвало да има такава ", съобщи Вълчев.

По мотив проблемите тази година той разяснява, че и предните години е имало проблеми, само че по-малко. Те се задълбочили с въвеждането на критерия " непосредственост до учебното заведение " като главен.

Той беше безапелационен, че няма дефицит тук-там за първокласници на територията на цялата столична община, а единствено за някои учебни заведения.

" Надявам се, че родителите ще одобряват тезата, че в останалите учебни заведения качеството на образованието, изключително в начален стадий, където то зависи от началния преподавател, може да бъде на съпоставимо и даже на по-високо равнище ", сподели още министърът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР