От следващата година държавата въвежда нови изисквания за техническите прегледи

...
Коментари Харесай

Нови изисквания към пунктовете за годишни технически прегледи през новата година

От идната година страната вкарва нови условия за техническите прегледи за преустановяване на опциите за манипулиране на данните от тези прегледи, заяви „ Българска национална телевизия “.

Техническите пунктове, извършващи прегледи на коли , ще би трябвало да дават отговор на новите стандарти и да обезпечат съгласуваност на димомери, спирачни стендове и газ анализатори с осведомителната система на ИА „ Автомобилна администрация “. Тези промени имат за цел понижаване на опциите за интервенция в регистрираните данни, като всички данни ще се регистрират в действително време.

Изпълнителният шеф на ИА „ Автомобилна администрация “ Борислав Муеров, показва, че задачата на тези ограничения е да се предотврати манипулирането на резултатите от измерванията. Техническите лица, които правят операции, ще се изолират, а новите стандарти ще оказват помощ за откриването и предотвратяването на такива случаи. Промените би трябвало да бъдат осъществени най-късно доникъде на идната година .

До момента едвам 200 от общо 1100 механически пункта в страната дават отговор на новите условия. Отбелязва се, че у редите на механически пункт , свързани с организация „ Автомобилна администрация “ от повече от година, са в сходство със заложените стандарти.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР