От скромни по-скромни са имотите и колите на топ кметовете

...
От скромни по-скромни са имотите и колите на топ кметовете
Коментари Харесай

Скромни декларации на топ кметовете! Фандъкова със стар апартамент, пловдивският кмет с Трабант

От скромни по-скромни са парцелите и колите на топ кметовете в България. Градоначалниците на най-големите пет общини - София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора - по никакъв метод не могат да се мерят с богаташите в Народното събрание, нито с някои членове на държавното управление.

 

Последните им заявления са или съвсем празни, с изключение заплатите им за предната година, или пък повтарят вписани в предходни заявления данни.

 

Фандъкова с 3 жилището и 3 коли

Йорданка Фандъкова и брачният партньор ѝ още преди тя да оглави най-голямата община в България – Столична, и до през днешния ден имат три жилището и магазин в София, къща в Сопот - като обезщетение в съсобствен парцел. Тя е вписала още къща в Самоков по контракт за гледане и наследствени парцели в Самоковско.

 

Колите им са „ Рено Меган “ за 6000 лв., „ Тойота Корола Версо “ за 7500 лева и „ Фолксваген Голф “ за 3200 лева

 

От заплата Фандъкова е икономисала 7400 лева за м.г. 

 

" Трабантът " на кмета на Пловдив

При подялба предходната година кметът на Пловдив Здравко Димитров е получил апартамент в Пловдив на цена 9700 лева Спестил е 10 318 лева

 

Във встъпителната си декларация като кмет и регионален шеф преди този момент заявява два жилището в Пловдив, добити през 1993 и 2005 година, единият от който e подаяние. Купил е също вила в село Бойково и е получил безплатно доста ниви в същото село. Има мотор „ Хонда “ за 6000, лека кола „ Трабант “ и авторемарке.

 

Колко е икономисал Портних?

Кметът на Варна Иван Портних е икономисал 13 640 лева През 2019 той е вписал автомобил „ Фолксваген Пасат “ за 6000 лв., притежаван от него и брачната половинка му.

 

По-рано, през 2016 година, заявява къща във Варна с повърхност 650 кв. м за 325 000 лева През 2015 е заявил апартамент в к.к. „ Св. Св. Константин и Елена “ с повърхност 111 кв. м, добит предходната година за 60 хиляди лв.. Тогава къщата му в КК „ Чайка “ на Варна е била в градеж. 

 

Декларацията на бургаския кмет

Кметът на Бургас Димитър Николов е икономисал 6938 лева През 2017 година е заявил наследени лозя в село Просеник. Още по-рано - през 2014 година, е вписал добито по отминалост дворно място в кв. Ветрен на Бургас, градеж на гараж и барбекю. През 2013 година е заявил фамилен апартамент в Созопол.

 

Кметът на Стара Загора

Тази година кметът на Стара Загора - Живко Тодоров - е попълнил годишната данъчна основа от трудовите му приходи на обща стойност 39 197. През 2016 е вписал апартамент в София, платен за 166 460 лв..


Инфо: Actualno

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР