От Скопие ни известиха, че Даниел Лорер ще е външен

...
От Скопие ни известиха, че Даниел Лорер ще е външен
Коментари Харесай

БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО! От Скопие ни известиха, че Даниел Лорер ще е външен министър на България

От Скопие ни известиха, че Даниел Лорер ще е външен министър на България, написа БГНЕС. " Най-вероятният нов министър председател на България Кирил Петков ще назначи за министър на външните работи собствен непосредствен помощник. Петков твърди, че за този пост най-хубавата персона би бил Даниел Лорер ", прецизира за предаването " Топ тематика " специфичният делегат на македонското държавно управление за договарянията с България Владо Бучковски. В предаването взе участие и някогашният дипломат на районен съд Македония в София Мариян Гъорчев.

" Лорер има изключителни знания и е негов (на Кирил Петков, бел. ред.) непосредствен помощник. Той бе в неговия кабинет, когато той бе министър на стопанската система в първото служебно държавно управление на Стефан Янев. Той е евреин, дипломирал се е в Университета в Тел Авив. Твърди се, че има опит при воденето на договаряния и че е идеалният човек за решение ", прецизира Бучковски. Скандалът е голям, тъй като за пръв път от непозната страна научаваме кой ще влезе в новия български кабинет.
свързани новини58094преди 3 часа
" Петков сподели, че той ще се старае за възстановяване на ситуацията на българите в Македония, само че е изцяло наясно, че променянето на Конституцията не е единственото решение ", добавя Бучковски. Според него основният въпрос е дали ще има триумф до 14 декември, когато ще се организира срещата на върха на Европейски Съюз за разширението на Съюза.

" Колкото и да бърза Румен Радев при свикването на българския парламент, това няма да разреши на българската страна да реагира пред Европейски Съюз, с цел да се стигне до позитивно решение ", счита някогашният дипломат на РСМ в София Мариян Гъорчев.

Двамата с Бучковски са подлагали на критика политиката на България, която се била фиксирала единствено върху работата на смесената българо-македонска историческа комисия, която е била единствено една точка от Договора за другарство подписан сред двете на 1 август 2017г. Същата позиция зае тази заран и Кирил Петков, който нападна досегашните договарящи за това, че са се фокусирали единствено върху историческата тема.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР