От систематично обръщане на кофи за боклук из цяла София

...
От систематично обръщане на кофи за боклук из цяла София
Коментари Харесай

Общината се оплака, че някой системно обръща кофи за боклук из София

От систематично превръщане на кофи за отпадък из цяла София се оплака локалната власт в четвъртък. В последните дни зачестили случаите на преобърнати съдове, както и на затрупването им с боклуци няколко часа, откакто камионите на компаниите по чистотата са събрали сметта.

" Не знаем кой го прави. Опитваме да ги намерим (извършителите - б.а.) и с камерите, които имаме по улиците. Възложили сме на компаниите по чистотата да събират с по-голяма кратност отпадъците и да почистват по-добре към кофите. Практиката да се обръщат съдовете е нова. За първи път откриваме такива вандалски прояви ", разяснява зам.-кметът по непорочност Йоана Христова.

Тя добави, че вандалски прояви имало из цяла София, сигнали за това се получавали както вечер, по този начин и денем, а какви са подбудите за тях не можела да допуска. Тя прикани хората да осведомят Столичния инспекторат, в случай че видят сходни проблеми.

Шефът на Столичния инспекторат Веска Георгиева заяви, че за всеки случай на вандализъм се уведомява и полицията, която пък преглежда възможните записи от камерите в региона, в случай че има такива. До момента обаче причинителите не са открити. Ако въпреки всичко бъдат открити, ги грозят санкции за нарушение на публичния ред и за замърсяване на обществени пространства.

Георгиева сподели още, че през последната нощ е хванат жител, надраскал новата чешма в ремонтираната градина " Кристал ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР