От Синдиката на българските медицински специалисти обявиха, че от своя

...
От Синдиката на българските медицински специалисти обявиха, че от своя
Коментари Харесай

На 10-ти ноември започва ефективна стачка на медиците в МБАЛ-Добрич

От Синдиката на българските медицински експерти оповестиха, че от своя страна и те ще предявят иск против шефа на болничното заведение за изнасяне на персонални данни и законността на подписания групов трудов контракт (КТД). Исковете са за доказване на законността на предупредителните протестни дейности на медицински експерти в МБАЛ-Добрич, съобщи шефът доктор Георги Желязков.

 

Пред БНР Желязков разгласи, че управлението на болничното заведение, бордът на шефовете " смятат изрично, че те са незаконни ". Д-р Желязков изрично отхвърли и изказванията, че подписаният КТД в болничното заведение е противозаконен. Според ръководителя на Синдиката на българските медицински експерти Мая Илиева по закон КТД би трябвало да бъде подписан от всички синдикални организации на територията на болничното заведение.

 

Илиева съобщи подготвеност на 10-ти ноември медицински експерти да стартират ефикасните си протестни дейности: " Хората се явяват по график на работа, само че не работят и в случай че шефът не е подсигурил техни заместници, то тогава ще му се наложи да им заплаща както дежурството, по този начин и 100 лева в допълнение ".

 

Делото в съда по желае на МБАЛ-Добрич ще се организира на 9-ти ноември, ден преди ефикасните протестни дейности.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР