От синдикат Защита“ поискаха да бъде уволнена директорката на Центъра

...
От синдикат Защита“ поискаха да бъде уволнена директорката на Центъра
Коментари Харесай



От синдикат „Защита“ поискаха да бъде уволнена директорката на Центъра за спешна помощ във В

От профсъюз „ Защита “ желаеха да бъде уволнена директорката на Центъра за незабавна помощ във Враца доктор Галина Лещарска. В писмо до служебния министър председател и здравния министър от организацията упрекват директорката в некадърно ръководство и показват, че казусът с лекарката, дала позитивна алкохолна проба по време на работа, е доказателство за слаба дисциплинираност в незабавния център.

Пред Българското национално радио доктор Лещарска съобщи, че за десетте години на тази служба са й направени десетки инспекции и няма нито едно наложено наказване.

От „ Защита “ настояват, че в центъра за незабавна помощ във Враца има безпорядък, а трудовата дисциплинираност се нарушава, като казусът с лекарката с позитивна проба за алкохол е „ черешката на тортата “.

Председателят Красимир Митов:

„ Сега други органи ще потвърждават дали там някои е използвал алкохол или не. Ние въобще не се бъркаме в този случай, само че това кое идва като информация от нашите хора, е че дисциплината там е под всякаква рецензия. “.

От синдиката показват още, че директорката доктор Галина Лещарска управлява непрозрачно и не дава информация по какъв начин се разпределят бюджетните средства за активността на незабавния център. И че има наложена санкция за нарушение на трудовото законодателство.

От своя страна доктор Лещарска съобщи, че има акт от инспекцията по труда, който апелира. Колкото до неналичието на бистрота, директорката изясни, че сега приготвя финансов доклад, който ще бъде изпратен до членовете на „ Защита “.   
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР