От СГП заявиха, че позицията им е във връзка с

...
От СГП заявиха, че позицията им е във връзка с
Коментари Харесай

Софийската градска прокуратура: Няма да се поддадем на външно влияние

От СГП обявиха, че позицията им е по отношение на " голям брой мнения, публикувани в общественото пространство за независимо осъществяване на инспекции по реда на Закона за правосъдната власт и следствия по реда на Наказателно-процесуалния кодекс по отношение на дейности на лица, заемащи висши обществени длъжности ".

 

Вчера заместник-главният прокурор Борислав Сарафов подаде сигнал против основния прокурор Иван Гешев. Сигналът е в 3 посоки. Едното е за закононарушения против правораздаването. Второто е, че Гешев населява почивна база на прокуратурата в курорта Боровец и третият е за противозаконен запис на член на висшия правосъден съвет.

 

" Софийска градска прокуратура е единствената способена прокуратура в страната да прави инспекции и следствия против лица с имунитет, магистрати, членове на Министерски съвет, както и за закононарушения срещу републиката

 

Ръководството на СГП декларира, че всеки един прокурор от СГП извършва своите служебни отговорности кардинално, отговорно и обективно, по този начин както изискват моралът и законът.

 

Ръководството на СГП заявява, че в границите на законовите си пълномощия СГП няма да допусне каквото и да е превишаване на същите или потреблението им за цели отвън наказателното произвеждане, още по-малко за основаване на публични настроения в една или друга посока по отношение на съответни обстоятелства и лица ", се споделя още в позицията на СГП.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР