от Северна Корея са заподозрени в опит да проникнат в

...
от Северна Корея са заподозрени в опит да проникнат в
Коментари Харесай

Заподозряха хакери от Северна Корея в кибератака срещу AstraZeneca

от Северна Корея са обвинени в опит да обхванат в системите на английския производител на медикаменти " ", осъществен през последните седмици, оповестиха пред Ройтерс двама източници, осведомени с въпроса. Това се случва, до момента в който компанията се надпреварва да внедри своята против COVID-19.
Хакерите се показали за поддържащи мрежовите уеб сайтове на LinkedIn и WhatsApp, с цел да се доберат до личния състав на " AstraZeneca " с подправени оферти за работа, настояват източниците. След това те изпратили документи, които трябвало да съставляват длъжностни характерности, обвързани със злоумишлен код, предопределен да получи достъп до компютрите на компанията.
 AstraZeneca се изправя пред сложни въпроси по отношение на своята ваксина AstraZeneca се изправя пред сложни въпроси по отношение на своята ваксина
Информацията от тази седмица, че евтината и лесна за изработка ваксина на AstraZeneca срещу COVID-19, наподобява, е до 90% ефекти...
Опитите за хакерство са били ориентирани към „ необятен кръг от хора “, в това число личен състав, работещ по проучванията на COVID-19, сподели един от източниците. Не се счита, че те са били сполучливи.
Мисията на Северна Корея към Организация на обединените нации в Женева не е дала отговор досега на искане за коментар, оповестява Ройтерс. По-рано Пхенян отхвърли да е правил хакерски атаки. Той няма директна линия за контакт с непознати медии.
" AstraZeneca ", която се трансформира в една от трите водещи разработчици на ваксини против COVID-19, отхвърли коментар.
Източниците, които са говорили при изискване за анонимност, споделят, че инструментите и техниките, употребявани при офанзивите, демонстрират, че са част от продължаваща хакерска акция, за която американските чиновници и откривателите по киберсигурността настояват, че идва от Северна Корея. По-рано хакерите са бил фокусирани върху отбранителни компании и медийни организации, само че са се насочили към цели, свързани с Коронавирус през последните седмици, съгласно трима души, които са разследвали офанзивите.
Кибератаките против здравни органи, учени, работещи по ваксини, и производители на медикаменти, са скочили по време на пандемията на COVID-19, защото подкрепяни от страната и незаконни хакерски групи се борят, с цел да получат най-новите проучвания и информация за огнището на експлоадиране.
 Акциите на AstraZeneca падат поради подозрения в успеваемостта на имунизацията й Акциите на AstraZeneca падат поради подозрения в успеваемостта на имунизацията й
Акциите на английската фармацевтична компания AstraZeneca падат за трети следващ ден заради подозрения по отношение на успеваемостта на нейната в...
Западните управляващи настояват, че всяка крадена информация може да бъде продадена за облага, употребена за изнудване на хакнатите обекти или да даде на задгранични държавни управления скъпо стратегическо преимущество, до момента в който те се борят за удържане на заболяването, умъртвила 1,4 милиона души по целия свят.
" Microsoft " съобщи този месец, че е открила, че две хакерски групи от Северна Корея се насочват към разработчиците на ваксини в голям брой страни, в това число посредством „ изпращане на известия с измислени длъжностни характерности “.
Законодателите от Южна Корея обявиха, че разследващата организация на страната е осуетила някои от тези опити.
По-рано Ройтерс заяви, че хакери от Иран, Китай и Русия са се пробвали да обхванат в уеб страниците на водещите производители на медикаменти и даже Световната здравна организация тази година. Техеран, Пекин и Москва отхвърлиха обвиняванията.
Някои от сметките, употребявани при офанзивите против " AstraZeneca ", са регистрирани на съветски имейл адреси, сподели един от източниците, във вероятен опит да заблудят проверяващите.
 Средна успеваемост от 70% на Covid имунизацията на AstraZeneca и Оксфордския университет Средна успеваемост от 70% на Covid имунизацията на AstraZeneca и Оксфордския университет
Компанията AstraZeneca съобщи в понеделник, че имунизацията против ковид, създадена взаимно с Оксфордския университет, реализира сре...
Северна Корея е упрекната от американските прокурори за някои от най-дръзките и нездравословни хакерски атаки в света, в това число хакването и приключването на имейли от " Sony Pictures " през 2014 година, кражбата през 2016 година на 81 милиона $ от Централната банка на Бангладеш и стартирането на вируса Wannacry през 2017г.
Пхенян дефинира обвиняванията като част от опитите на Вашингтон да опетни имиджа му.
* Превод: БГНЕС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР