От сериала Макмафия“ до Тетрис“ на Джон С. Беърд, коя

...
От сериала Макмафия“ до Тетрис“ на Джон С. Беърд, коя
Коментари Харесай

Запознайте се със София Лебедева, руската красавица от филма „Викинги: Валхала“ на Netflix

От сериала „ Макмафия “ до „ Тетрис “ на Джон С. Беърд, коя е тази изгряваща съветска звезда на задграничната сцена?

София Лебедева е една от тези актриси, на които през по-голямата част от живота им им споделят: „ Никога няма да бъдеш търсена “. Все отново това не се сбъдва. На 28 години тя към този момент взе участие в съвсем петдесет съветски и задгранични плана. През зимата ще има две министър председатели едновременно с нейно участие – това е вторият сезон на спин-оф сериала „ Викинги “ от Netflix, „ Викинги: Валхала “ (действието му се развива 100 години след събитията от тези в оригинала), и кино лентата за основаването на известната видео игра „ Тетрис “ от Джон С. Беърд.



Олга Тупоногова-Волкова

София е родом от Обнинск, град в Калужка област, първия теоретичен град в Русия. Тя произлиза от семейство на учени – този факт мощно въздейства на живота ѝ, тъй като родителите ѝ имат концепция София да поеме по техния път.



Андрей Федечко

Актрисата е отгледана като многостранно развито дете, записват я в локално театрално студио и на художествена гимнастика. Тя посвещава 10 години от живота си на спорта и става претендент магистър по спорта в Русия. Но София не осъществя спортна кариера. „ Не мислех за професионалния спорт. Похвалиха ме, само че като цяло данните ми не разрешиха да реализира съществени висоти. Склонна съм към наднормено тегло и доколкото си припомням, треньорът постоянно споделяше: „ Соня, би трябвало да отслабнеш, би трябвало да отслабнеш “, споделя София.



Егор Комаров

С театралното студио в Обнинск нещата са доста по-добре. Режисьорът Олег Демидов вижда гений в момичето. Въпреки това родителите ѝ към момента се надяват, че тя ще стане академик, подготвяйки я да влезе в Московския държавен университет (МГУ), във Факултета по световни процеси.



Егор Комаров

След като получава учебна тапия, 15-годишната София натрупва задоволително точки, с цел да отиде в МГУ, само че в последна сметка избира столичния Театрален университет, където я взимат след втори опит. „ Когато влязох в театралното учебно заведение и не ме пуснаха в идващия кръг в учебното заведение на Шчепкински, попитах учителя за какво? Какво не е наред? Казаха ми, че нямам гений и в никакъв случай няма да стана актриса. След това, до момента в който учех в Театралния университет, ми споделиха, че имам висок, чудноват глас, който няма да ми разреши да имам актьорска кариера “, спомня си София. Всичко това обаче единствено подтиква пристрастеността ѝ.



Соня Петрова

След като приключва, тя получава място в театъра и постоянно се появява на сцената на Московския живописен спектакъл „ Маяковски “, в център „ Мейерхолд “ и други столични подиуми, получавайки основни функции. Но снимките ѝ в киното са лимитирани до епизодични функции в сериали и късометражни филми.



Соня Петрова

Всичко се трансформира през 2014 година, когато София Лебедева получава роля в пълнометражната военна драма „ Зорите тук са тихи “. За да получи ролята, тя би трябвало да наддаде 8 кг, да отреже луксозната си дълга коса и да преодолее страха си от вода. В една от сцените нейната героиня се дави в тресавище. Тази сцена лишава 20 дубъла, които се трансформират в „ същинско изтезание “.

 Макмафия

МакмафияHossein Amini, James Watkins/BBC One, 2018

Появата ѝ в дебютния филм прави своята работа – видяна е от кинорежисьори. Тогава взема решение да не се лимитира с работа единствено в съветското кино и си наема сътрудник от Англия. Още през 2018 година задгранична аудитория съумява да оцени нейния гений. София изиграва ролята на момиче, което е държано в полово иго, в английския ефирен сериал „ Макмафия “. По време на подготвителния интервал актрисата се среща с жертви на принуждение.



Екатерина Чеснокова / Sputnik

Резултатът от съдействие с задграничен екип надвишава всички очаквания – сериалът получава премията „ Еми “. София става изгряваща звезда на задграничния пазар.



Legion Media

Докато снима „ Тетрис “, тя прекарва година и половина в Глазгоу – „ града фантом “, както си го спомня София, тъй като поради коронавирус рестриктивните мерки са работили единствено супермаркетите. Кастингът се организира отдалечено – прави си самозапис (пращат ти сцена и се снимаш на камерата си).

 Викингите

ВикингитеCr. Bernard Walsh/Netflix, 2022

След това повече от шест месеца се снима във „ Викингите “ в Ирландия. Актрисата получава ролята на „ негъвкавата “ Елена (Netflix към момента не разкрива коя е тя). „ Докато работех върху „ Викингите “, сътворих личен екип, който ми оказа помощ да се приготвя. Включваше историк съветник (сега познавам XII-ти век доста подробно), имаше треньор по наречие, защото в плана има доста разнообразни акценти и диалекти, имаше и момиче, което се занимава с разнообразни антични практики. С нея задълбочено проучихме по какъв начин се е чувствала една жена през XII век, какво е изпитвала телесно, какъв светоглед е имала. Имаше и доста физическа подготовка – конна езда, изкуството да се сражаваш “,  София.

 Макмафия

МакмафияHossein Amini, James Watkins / BBC One, 2018

По време на задгранични фотоси тя постоянно взима няколко дребни картини със себе. Платната са нарисувани от нейната сестра и сляпоглухата ѝ най-хубава другарка. Майка ѝ и подарява мека играчка, която също е неразделно до нея. „ Семейството е един от моите фундаменти. Мама отгледа три деца, получи второ висше обучение на петдесет и пет години. Обучава се като стилист и дизайнер на костюми и по-късно стартира да работи във филми. Много се гордея с нея. Често слушам от хората, че е прекомерно късно да последваш към фантазията си – в никакъв случай не е късно! “



Евгений Одиноков / Sputnik

Освен фотосите София се занимава с съвременни танци, учи езици и обича действия навън – тенис и сноуборд. Тя избира да не приказва за персоналния си живот, твърдейки, че след няколко несполучливи романа е решила да се концентрира върху кариерата си.

източник: RUSSIA BEYOND
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР