От септември електронната личност превзема ЕС. 500 милиона граждани на

...
От септември електронната личност превзема ЕС. 500 милиона граждани на
Коментари Харесай

Електронните личности превземат ЕС

От септември електронната персона " завладява " Европейски Съюз. 500 милиона жители на Европейски Съюз са обединени от единния пазар, а единният пазар значи и обединен дигитален пазар. Според еврочиновниците не би трябвало да има цифрови граници в единния дигитален пазар, по тази причина падна и роумингът в Европейски Съюз.

По пътя си към цифровизация и цифровата стопанската система влизат нови и нови правила. От идващия месец влизат в действие нови юридически правила за опазване на персоналните данни, като във всички страни членки персоналните ни данни ще се пазят по идентичен метод. Еврочиновниците са безапелационни, че Европейски Съюз е пример за отбрана на персоналните данни. Не инцидентно поради абсурда с персоналните данни във " Facebook " американски конгресмен даде общността за образец и прикани Съединени американски щати да вземе положителните хрумвания от Европейски Съюз.

От края на септември влиза в действие и регламентът за електронна идентификация. Това значи, че във всички членки " електронната ни персона " ще се признава. Евродиректива задължава страните за минимални равнища на кибер отбрана.

Много повече отбрани в обществените мрежи планува Брюксел - не трябва да има език на омразата, не могат да се разгласяват видеоматериали, подстрекаващи към тероризъм.

Но какво в действителност е " електронната идентичност ". Електронната идентификация е развой на потребление на данни в електронна форма за идентификация на лица, чиито данни съставляват по неповторим метод обещано физическо лице. Използва се от консуматори и организации за достъп до услуги, предоставени от държавното управление, банки и други компании. Освен онлайн автентикация (потвърждаване на достоверността - б.р.) потребителят може да има опция да подписва електронни документи.

Една от формите за електронна идентификация е електронна персонална карта, която е надграждане на елементарната персонална карта за потребление онлайн. Това е смарт карта с формат ID-1, с отпечатана информация за самоличността (например персонални данни и снимка) и вграден RFID чип, сходен на употребяваните в биометричните паспорти. Възможно е чипът да съдържа и пръстови отпечатъци. Картата се употребява за онлайн автентикация, да вземем за пример, удостоверяваща възраст или за услуги на електронното държавно управление. Възможно е в чипа да се запише и електронен автограф, публикуван от снабдител на удостоверителни услуги.

Страни, които употребяват електронна идентификация, са Белгия, Чили, Гватемала, Германия, Израел, Италия, Естония и други В Норвегия, Швеция и Финландия се одобряват банкови карти като средство за засвидетелствуване на самоличността пред държавните органи. Расте броят на страните, прилагащи електронна идентификация при провеждането на избори.

Къде е България? Вече е признат Законът за електронната идентификация. Целият развой по електронизация на услугите е поверен на Държавна организация " Електронно ръководство ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР