От СДВР съобщиха, че разследването продължава и извършителите все още

...
От СДВР съобщиха, че разследването продължава и извършителите все още
Коментари Харесай

Посегателство срещу дома на писателя Димитър Талев

От Столична дирекция на вътрешните работи оповестиха, че следствието продължава и причинителите към момента не са открити.

Неизвестни мъже са развалили фасадата и оградата на старинната къща

Посегателство против дома на писателя Димитър Талев. Неизвестни мъже са развалили фасадата и оградата на старинната къща, като са я замеряли с камъни, предава Нова тв.

Надраскани са и портретите на вилата, намираща се в село Бистрица. По това време вътре са били околните на писателя.

Авторът на " Железният светилник "   живее в Бистрица до гибелта си. 

Димитър Талев построява къщата през 58-ма година като вътре написа и някои от последните си произведения, а в стаите се пазят скъпи ръкописи. 

Архивите се съхраняват от внука на писателя и неговата правнучка, които живеят в къщата. В края на предходната седмица чуват странни шумове.

Чух няколко пъти инцидентни тропания и след това като погледнах към ливадата видях четирима много солидни мъжаги, които почнаха да мятат камъни, павета и пръст. Ударът беше с прашки ”, споделя Климент Талев за Нова.

Мъжът поставя дъски пред прозорците, с цел да не ги счупят. Така вредите остават единствено по фасадата и оградата. А върху портата има надписи с багра.

“Всичко се поправя, само че моралните вреди в никакъв случай няма да се поправят и страхът в очите на щерка ми. Това е нещо ужасно и доста обидно. В демократична България да се отнасят по този начин с един знак на свободата ”, споделя Талев.

Климент подозира, че политическите убеждения на дядо му, които той продължавал да следва до ден сегашен, са в основата на нападението. А повода - сложено на покрива знаме с националистически знаци. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР