От СДВР използваха социалната мрежа, за да покажат десетки хора,

...
От СДВР използваха социалната мрежа, за да покажат десетки хора,
Коментари Харесай

Обявени за издирване пишат във Фейсбук страницата на СДВР

От Столична дирекция на вътрешните работи използваха обществената мрежа, с цел да покажат десетки хора, които, съгласно тях, се укриват от управляващите. Вместо информация от жители за тях обаче, в полемиките под фотосите се включиха самите търсени.

Един от тях - Красимир Тончев, пръв писа още през вчерашния ден в мненията под фотографията си и даже разгласява телефонния си номер за връзка с него.

Мъжът, който е в Германия, съобщи, че по този начин е схванал, че го търсят.

„ Аз съм наказан за шофьорска брошура на пробация”, твърди той.

От Столична дирекция на вътрешните работи обаче му дават отговор:

„ Много добре господин Тончев знае, че присъдата му „ пробация” е станала „ ефективна”, което постанова да бъде разгласен за търсене, с цел да изтърпи наказването си. Затова е даден за търсене и посредством Интерпол”.

Друг търсен от Министерство на вътрешните работи – Сергей Николов, пък се оказа в пандиза , до момента в който полицията го търси, заяви bTV.

Парадоксите в страницата на Столична дирекция на вътрешните работи не свършват с Тончев. Издирваният Дичо Дичев дава отговор на жена, която написа, че той е в Лондон.

„ Кажи им, Мариела. Даже може да ги пратиш в офиса или да им дадеш номера ми. Смешници”, написа той.

Очевидно Дичев не се крие - последната му фотография е качена преди дни.

„ Това са хора, които са търсени, които са престъпили закона – и ви апелирам не да слушате тях, а да слушате институциите. Каквото се случи с него – ще го намерим, ще го поканим и по този начин нататък, каквито са правилата”, разяснява вътрешният министър Валентин Радев.

Адвокат Николай Хаджигенов обаче съобщи, че не се изненадва от сходни рядкости , които били всекидневие.

„ Цялото Министерство на вътрешните работи, воглаве с прокуратурата, е един комедиен сериал. И това е една чудесна илюстрация. В тези описи постоянно има лица, които са умряли, изтърпели присъди и така нататък Тъжната истина е, че никой не ги е търсил тия хора”, сподели той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР