От СДС поискаха, във връзка с разпространението на коронавируса, без

...
От СДС поискаха, във връзка с разпространението на коронавируса, без
Коментари Харесай

СДС поиска забрана за публични събиания и мачове с публика

От Съюз на демократичните сили желаеха, по отношение на разпространяването на ковид, без да се връщат сериозните ограничаващи ограничения от изключителното състояние, да се намерения за: по-строг надзор за спазването на обществената отдалеченост в заведенията; запрещение на всевъзможни големи  обществени събирания, футболни мачове с аудитория и други спортни събития  със скупчване на хора; непрекъснато наличие на органите на реда в  кварталите с рискови групи; налагане на строги наказания за нарушителите .
" Постигнатото в битката с Ковид -19 е напът да бъде изгубено, а да не забравяме, че скоро ще настъпи есента, съпроводена и с други вирусни болести. Опасността не е минала и не трябва да я подценяваме. Затова, дано първо да съхраним живота и здравето на хората, тъй като без тях няма нито туризъм, нито ползване, нито стопанска система. Силно сме обезпокоени от повишаването на инфектираните с COVID-19 в последните дни ", показват от партията.
Според тях, въведените ограничения по време на изключителното състояние дадоха своите положителни резултати и бяха подхванати, с цел да може здравната ни система да се приготви по-добре за епидемията. Но тяхното облекчение докара до съществено повишаване на инфектираните и сме обезпокоени дали ще се оправим сполучливо с тази вълна. " Очевидно е, че трите „ Д “ - отдалеченост, дисциплинираност и стерилизация, към този момент не се съблюдават прецизно, а е несъмнено, че и контролът не е задоволителен. Свидетели сме на заведения без нужното разстояние, събиране на огромни групи, изключително в по-малките обитаеми места, където надзор на процедура липсва, спортни мероприятия с многочислена аудитория и други събития със скупчване на хора ", прецизират от Съюз на демократичните сили.
И допълват, че " на фона на продължаващите по-строги ограничения в множеството европейски страни, България предприе избавителна акция за ресторантьорския бизнес и туризма. Но отливът на почиващи от чужбина, желанията на българите да летуват в южните ни съседи и увеличението на броя на заболелите у нас, ще докара до противоположен резултат. Опасяваме се, че отпущането на ограниченията и отварянето вътре в страната, с изключение на до притеснителното повишаване на инфектираните, ще докара до затварянето на опциите ни извън, което неизбежно ще се отрази зле на стопанската система ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР