От СДС не искат коалиция за местните избори с ГЕРБ,

...
От СДС не искат коалиция за местните избори с ГЕРБ,
Коментари Харесай

СДС прави собствени листи за местните избори

От Съюз на демократичните сили не желаят коалиция за локалните избори с ГЕРБ , тъй като ще търсят независимо явяване със независима листа.

Това съобщи зам.-председателят на Съюз на демократичните сили Емил Кабаиванов на национална конференция, отдадена на програмните цели и подготовката за локални избори на партията.

" Ако стартираме от задачите, те биха могли да бъдат възстановяване на позициите на партията и стабилизиране в локалната власт ", подчертава Кабаиванов и добави, че Съюз на демократичните сили би трябвало да има повече кметове на общини , повече кметове на кметства и повече общински съветници.

 Съюз на демократичните сили гледа към ръководството
Съюз на демократичните сили гледа към ръководството

Според водача на Съюз на демократичните сили предварителни избори ще има

Местните организации на Съюз на демократичните сили по общини ще имат свободата да сформират и да вземат участие в локални обединения.

" Местни обединения с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи няма да се вършат ", съобщи обаче Кабаиванов и добави, че от Съюз на демократичните сили не желаят коалиция с ГЕРБ.

Съюз на демократичните сили има сили и позиции да води битка за разширение на въздействието в локалната власт. Само като подкрепяща партия към ГЕРБ, не се показват стремежите на седесарите за локалните избори, посочи Кабаиванов.

 Румен Христов подава ръка на ГЕРБ през ЕНП?
Румен Христов подава ръка на ГЕРБ през ЕНП?

По думите му Република България са били по-добър сътрудник при предходното ръководство

Като неприятен образец за политическо позициониране зам.-председателят на Съюз на демократичните сили даде Национална движение „Симеон Втори", които са взели участие в две ръководства, само че не са имали позиции в локалната власт.

Той уточни, че с изключение на европейските избори и парламентарните избори, наложително през месец октомври следващата година, ще бъде и първият тур на месните избори.

За Съюз на демократичните сили локалните избори са значими , тъй като в случай че в този момент партията има над 15 кметове на общини от 265 и трима кметове на регионални центрове (Монтана, Добрич и Плевен), на идващия избор синята партия би трябвало да търси освен стабилизиране на постигнатото досега, само че и възстановяване на резултата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР