От Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански са

...
От Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански са
Коментари Харесай

Туристическият бизнес в Сандански излиза на протест заради PCR тест за влизане на гърците


От Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански са мощно обезпокоени за оцеляването си след въвеждане на новите ограничения, съгласно които с изключение на със зелен документ, влизащите от Гърция туристи, а и български жители, би трябвало да вършат PCR тест. В навечерието на коледните и новогодишни празници в Сандански и региона разчитат главно на туристи от Гърция, която както и България, е в алената ковид-зона. Това оповестиха за TravelNews от организацията, които са изпратили отворено писмо до всички институции.

„ Ние оценяваме ограниченията и грижата на българските институции за опазване здравето и живота на хората, само че в резултат на последните решения на българската страна и в частност решението всеки български и непознат жител да влиза в страната ни само и единствено с настоящ от последните 48 часа ПСР тест, оцеляването на нашия бизнес и комерсиална активност още веднъж е изправено на самия борд на своето оцеляване. Също по този начин считаме, че въвеждането на това изискване за влизане в страната е непосредствено несъгласие и даже изцяло обезсмисля акцията за всеобща имунизация и използването на така наречен „ зелен документ “. Какъв е смисълът да убеждавате хората да се имунизират, с цел да водят естествен живот, в случай че в това време нарушавате и усложнявате всекидневието им с следващите нови затруднения и правила? “, пишат от сдружението.

Те акцентират, че държат за цивилизовано решение на този проблем, както и че не са срещу ограниченията, само че упорстват за премахването на изискването за настоящ ПСР тест за влизане в България. В противоположен случай, биха минали към ефикасни протестни и протестни дейности, които с изключение на инфраструктура, ще блокират и целия туристически и ресторантьорски отрасъл в Югозападна България, се акцентира в писмото до институциите.

Пълен текст на отвореното писмо:

До президента на Република България господин Румен Радев

До министъра ръководителя на Република България господин Стефан Янев

До вицепремиер и министър на вътрешните работи господин Бойко Рашков

До министъра на опазването на здравето на Република България господин Стойчо Кацаров

До министъра на стопанската система на Република България госпожа Даниела Везиева

До министъра на

стопанската система на Република България госпожа Даниела Везиева

До министъра на финансите на Република България господин Валери Белчев

До министъра на туризма на Република България госпожа Стела Балтова

Отворено писмо

От Сдружение на хотелиери и ресторантьори от Югозападна България

Уважаеми господин Президент,

Уважаеми господин Министър ръководител,

Уважаеми господа и госпожи министри,

Обръщаме се към Вас с молба да спасите нашия отрасъл, който в навечерието на Коледните и Новогодишните празници още веднъж е изправен пред своето финансово и физическо оцеляване.

Ние сме необятна организация от хотелиери и ресторантьори с посланичество из разнообразни райони на Югозападна България. В разследване на Ковид рецесията последните две години ние непрекъснато сме изправени пред заплахата да загубим своето прехранване и бизнес. Препитание, от което се изхранват хиляди фамилии от района на Югозападна България. Ние оценяваме ограниченията и грижата на българските институции за опазване здравето и живота на хората, само че в резултат на последните решения на българската страна и в частност решението всеки български и непознат жител да влиза в страната ни само и единствено с настоящ от последните 48 часа ПСР Ковид тест, оцеляването на нашия бизнес и комерсиална активност още веднъж е изправено на самия борд на своето оцеляване. Също по този начин считаме, че въвеждането на това ново изискване за влизане в страната е непосредствено несъгласие и даже изцяло обезсмисля акцията за всеобща имунизация и използването на така наречен „ зелен документ “. Какъв е смисълът да убеждавате хората да се имунизират, с цел да водят естествен живот, в случай че в това време нарушавате и усложнявате всекидневието им с следващите нови затруднения и правила? Какъв е смисълът да въвеждате така наречен „ зелен документ “, в случай че посредством някоя нова разпоредба или предписание още веднъж ще ограничите свободата на популацията. Кому е нужна имунизацията, в случай че тя не улеснява българина в неговите пътувания зад граница и прибирането му в България, а всякога изисквате ПСР тест, с който като се изключи че губите времето на хората, а и в допълнение бъркате в така и така изтънелия му джоб.

Уважаеми господа и госпожи, гледище за незабавна преоценка на последните, взети от Вас, ограничения, регулиращи изискванията за влизане на непознати и български жители в страната. Подчертаваме, че държим за цивилизовано решение на този проблем, като с това отворено писмо не заставаме срещу епидемиологичните ограничения и старания, които българското държавно управление поставя за решение на Ковид рецесията. Същевременно обаче дебело държим да подчертаем, че при положение на липса на съответно решение от страна на българските институции, което да включва премахването на изискването за настоящ ПСР тест за влизане в България, нашето Сдружение ще премине към ефикасни протестни и протестни дейности, които с изключение на инфраструктура, ще блокират и целия туристически и ресторантьорски отрасъл в Югозападна България. В този ред на мисли, чакаме незабавна смяна в тази тенденция. В случай че до края на тази седмица такава няма, ние резервираме правото си да излезем на ефикасни протестни дейности освен в градовете от Югозападна България, само че и в София.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР