От Сдружение ПФК Ботев Пловдив увериха, че продължават усилията за

...
От Сдружение ПФК Ботев Пловдив увериха, че продължават усилията за
Коментари Харесай

Ботев Пловдив иска да открие Колежа срещу Левски

От Сдружение ПФК Ботев Пловдив увериха, че не престават напъните за качественото дотъкмяване на реконструкцията на стадион „ Христо Ботев “.

Целта на почитателите на „ канарчетата “ е да се завърнат на „ Колежа “ допустимо най-скоро. След две работни срещи е признат проект, съгласно който оборудването да влезе в употреба доникъде на април, а формалното завръщане на Ботев на „ Христо Ботев “ да е уикенда 14-16 април. По предварителна стратегия тогава „ жълто-черните “ одобряват Левски в шампионата. 

Какво оповестиха от Сдружение ПФК Ботев Пловдив:

През уикенда са се провели две работни срещи сред представители на възложителя, строителя, клуба и почитатели на клуба. На тях са подхванати дейности по използване решенията на Общински съвет - Пловдив от 09.02.2023, конкретизирани са взаимоотношенията сред участниците в строителството и обществените органи, които ще правят мониторинг в хода на строителството, като задачата е допустимо най-бързо лицензиране на стадиона.

В околните дни се чака сформирането и на двете комисии, които ще наблюдават за качественото строителство и вярното разходване на публичните средства.

На втората среща, предвид на желанието на ФК Ботев да употребява допустимо най-скоро спортното оборудване, е решено стадий I (Въвеждане в употреба според условията за лиценз за Ефбет лига – стадион с четири напълно покрити сектора) да се раздели на два подетапа - подетап I.I. – въвеждане в употреба според условията за лиценз за efbet лига (сектор А напълно затрупан, а за Сектор В се планува цялата железна конструкция) и подетап I.II. – дотъкмяване на цялата покривна структура и покритието и. Етап II остава неизменен - въвеждане в употреба на цялостния план и лицензиране за 4-та категория на УЕФА. Разделянето на два подетапа ще се случи след заповед по член 154 от Закон за устройство на територията на основния проектант на община Пловдив.

От Сдружението почитат желанието на ФК Ботев да влезе допустимо най-бързо на ст. „ Христо Ботев “ и на изпълнителя да удовлетвори този блян, само че изрично са срещу това да стане за сметка на качеството на осъществяваните СМР, следващото препроектиране или промяна на материалите, технологиите и тяхното остойностяване.

От Сдружение ПФК Ботев Пловдив увериха също, че от в този момент нататък ще наблюдават община Пловдив да не абдикира от отговорностите си на възложител, а от изпълнителя чакат до края на март да даде и линеен график за осъществяването на подетап I.II. и стадий II на фона на съществуването на цялостния финансов запас.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР