От Сдружение Достойнство, отговорност, морал (ДОМ), чийто председател е бившият

...
От Сдружение Достойнство, отговорност, морал (ДОМ), чийто председател е бившият
Коментари Харесай

Алармират за реабилитация на комунизма и рекомунизация на България

От Сдружение " Достойнство, отговорност, морал " (ДОМ), чийто ръководител е някогашният политик от Съюз на демократичните сили Иван Сотиров, предизвестиха в намерено писмо до президента, премиера, ръководителя на Народното събрание и ръководителите на парламентарни групи, че през последните години " сме очевидци на масирана акция за реабилитация на незаконния комунистически режим и на наклонност към рекомунизация на страната ни ".

Според ДОМ това съставлява " директна опасност за конституционно открития либерален ред в България ".

Предупреждава се, че тази акция била в цялостен резонанс с хибридната война за проверка на цивилизационния избор на нашия народ.

" Замисълът България да бъде откъсната от Европейски Съюз и НАТО , от фамилията на развитите демокрации, от общността, която подсигурява нашата сигурност, независимост и разцвет е национално изменничество ", акцентират от ДОМ.

Според тях всеки, който работи за опазване на зависимостта на страната ни от Кремъл и за връщането ѝ в евразийската зона на режими, ръководещи с принуждение и корупция, правил тежко закононарушение против българския народ .

" Очевидно е, че зад всички тези дейности стои днешната олигархия, в която се е трансформирал корумпираният политически хайлайф на комунистическия режим и репресивният му уред ", установяват от сдружението.

Те приканват висшите държавници да подхващат дейности в отбрана на демокрацията и българския народен интерес, като оферират да бъде основан Институт за национална памет за комунистическите закононарушения и с цел да бъде поддържано знанието за истината за тях да се обезпечи седмично документално-публицистично предаване в публичните медии - Българска национална телевизия и БНР.

ДОМ упорстват бъде променена алинея 1 на член 108 от Наказателния кодекс, като след думата " фашистка " се добави " националсоциалистическа, комунистическа " и по този начин текстът на алинея 1 да стане: " Който проповядва фашистка, националсоциалистическа, комунистическа или друга антидемократична идеология, или принудително изменяне на открития от Конституцията на Република България публичен и държавен строй, се санкционира с отнемане от независимост до три години или с санкция до пет хиляди лв.. "

От сдружението упорстват да бъдат подхванати ефикасни дейности за отбрана на българските консуматори от господстващото състояние на пазара на съветската компания " Лукойл " и за възобновяване на българската държавност на територията на рафинерията и пристанището ѝ Росенец, а не да бъдат третирани като фаворизиран съветски анкалав.

Искат българските служби да разпознават и екстрадират от наша територия всички лица, които организират враждебна активност против страната ни и против нашите съдружници и съседи.

" Всеки един от вас има честен, парламентарен и политически дълг да бъде водач в битката против опитите за реабилитиране или налагане на недемократични способи на ръководство и против хибридната война против България. Вашата бездейност е равносилна на незаконно съучастничество ", предизвестяват от ДОМ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР