От Сдружение Да запазим Корал“ е направено предложение към РИОСВ-Бургас

...
От Сдружение Да запазим Корал“ е направено предложение към РИОСВ-Бургас
Коментари Харесай

Предлагат за обявяване на морска защитена територия „Корал“

От Сдружение „ Да запазим Корал “ е направено предложение към РИОСВ-Бургас за оповестяване на морска предпазена територия „ Корал “ в землището на село Лозенец, община Царево, оповестиха от Министерство на околната среда и водите.

Територията обгръща напълно акваторията пред едноименния морски плаж . Предложението цели запазване на местообитание на китоподобни - морска свиня, афала и елементарен делфин, както и на карагьозови и есетрови риби.

В осъществяване на условията на Глава трeта от Закона за предпазените територии (ЗЗТ), шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда е назначил комисия, която да прегледа предлагането и да вземе решение по него.

Комисията ще заседава на 15 юни. На съображение член 38, алинея 2 от Закон за защитените територии са поканени за присъединяване представители на Министерството на околната среда и водите, Министерството на земеделието, Министерството на районното развиване и благоустройството, Изпълнителната организация по горите, община Царево и Областна администрация-Бургас.

Решенията на комисията се взeмат с нормално болшинство. В случай че предлагането се одобри, се приготвя план на заповед за оповестяване на предпазена територия. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР