От създаването си през 2009 г., Биткойн е постоянен обект

...
От създаването си през 2009 г., Биткойн е постоянен обект
Коментари Харесай

Изкуствен интелект с интересна прогноза за цената на Биткойн

От основаването си през 2009 година, Биткойн е непрекъснат обект на доста прогнози, идващи от аналитични компании и крипто трейдъри. Нека забележим обаче една по-различна прогноза, идваща от бранша на изкуствения разсъдък.

През 2022 година OpenAI започва ChatGPT – бързо набиращ известност в международен мащаб инструмент от света на изкуствения разсъдък (ИИ), чието влияние по отношение на крипто промишлеността към момента е под въпрос.

Прогноза на ChatGPT

Според ChatGPT, чатбот, построен въз основата на модели и разбор на данни, Биткойн ще доближи най-високата си цена досега през 2023 година, достигайки връх сред $100,000 и $120,000.

Прогнозата се поддържа от редица детайли, в това число увеличаващите се институционални вложения. Притокът на вида вложители към крипто пазара е един от главните фактори, които в последно време покачват цената на BTC.

Значителните крипто вложения от страна на известни компании като MicroStrategy спомагат за смяна в публичното приемане на Биткойн . Наскоро компанията разгласи , че сред 24 март и 4 април е закупила в допълнение 1,045 BTC за към $29.3 милиона.

След тази покупа, MicroStrategy към този момент има внушителните 140,000 BTC, които са добити на обща покупна цена от към $4.17 милиарда.

Биткойн продължава да впечатлява с резултатите си и през 2023 година, като от началото на годината до момента съумя да осъществя растеж от над 80%. Това докара до удвояване на броя на Биткойн милионерите, като единствено доникъде на април са се появили над 50,000 нови милионери.


 


Прогнози от пазарни анализатори

Като става въпрос за прогнози, в неотдавнашно изявление с Антъни Помплиано, макро гуруто и фонд управител Дан Тапиеро показа оптимистичната си прогноза за Биткойн (BTC), съгласно която пазарната капитализация на Биткойн може да доближи $10 трилиона в бъдеще.

Според Раул Пал, основният изпълнителен шеф на Real Vision, активът може да преживее доста рали на фона на банковите банкрути в Съединени американски щати, което да докара до вероятно нарастване от 80% в границите на една година като цената му може да доближи $50,000.

От своя страна, гледайки по краткосрочно, Майк Макглоун, старши макро пълководец на Bloomberg Intelligence, счита , че подема на Биткойн (BTC) и Етериум може скоро да завърши, защото крипто и рисковите активи са изправени пред евентуална промяна.

Важно е да се означи, че тази публикация не би трябвало да се преглежда като капиталов съвет и постоянно би трябвало правите лични изследвания преди да предприемето каквито и да било стъпки към крипто вложение.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР