От създаването си през 2001 година, МенторМейт върви по пътя

...
От създаването си през 2001 година, МенторМейт върви по пътя
Коментари Харесай

Софтуерната компания МенторМейт празнува своята двадесета годишнина


От основаването си през 2001 година, МенторМейт върви по пътя на нововъведението. Компанията стартира развиването си като продуктов стартъп, разработващ мобилно приложение за чуждоезиково образование и продължава да се разраства през годините, с цел да се трансформира в една от най-големите софтуерни компании в България, която предлага цялостни ентърпрайз решения на своите клиенти, измежду които AstraZeneca, Junior Achievement, Royal Bank of Canada, UnitedHealth Group и доста други.

От седалището си в Минеаполис, Минесота и шестте си офиса по света, пет от които в България, МенторМейт продължава да надгражда своята конструкция и да предлага софтуерни решения и кариерни благоприятни условия от най-голям клас. За двайсетте години на съществуването си, екипът на МенторМейт порасна от двама до над седемстотин софтуерни специалиста, създали повече от 1400 плана.

Освен, че подкрепят цифровата промяна на голям брой ентърпрайз клиенти, някои от софтуерните решения, основани от МенторМейт, непосредствено способстват за битката с COVID-19 пандемията. От програмен продукт за продан на опит сред медицински лица, през приложения, улесняващи безвредното завръщане по работните места, до IoT-enabled машини за разчистване и стерилизация, екипът на МенторМейт ползва софтуерните и личностните си умения, с цел да направи света едно по-добро място.

“Когато си сложим цели ги реализираме. От основаването ни до момента съумяваме да растем, ръководени от философията, че водачите служат на хората, които водят. С триумфите си потвърждаваме, че скромността и силата могат да вървят ръка за ръка. Постиженията на екипа ни са невероятни и същински се гордеем с обстоятелството, че работата, която вършим трансформира позитивно бизнеса и живота на доста хора по света. Има още толкоз доста работа за извършване и имам чувството, че най-хубавото занапред следва. ”

Бьорн Стансвик, MentorMate CEO

Успешната еволюция на компанията се дължи на надграждането на структурата ѝ, както и до откриването на нови благоприятни условия за развиване на хората, работещи в нея. Фокусирането върху потребителското прекарване се трансформира в съществена цел на все по-зрелия и възходящ дизайнерски екип, ситуиран на два континента. Друг основен фактор е и растящата експертиза на Cloud екипа на компанията, чиито членове съумяват да се акредитират с над 100 документа в границите на една година. Създаването на нови звена като Enterprise Architecture екипа, който дава решения на ентърпрайз равнище, оказва помощ на МенторМейт да се трансформира в желан сътрудник за своите мултинационални клиенти. Същевременно, българският отпечатък в американската компания става все по-осезаем и през миналата година ръководещият ръб на МенторМейт приветства две нови български попълнения.

С тези огромни промени в структурата и амбициозното разгръщане на компанията идва и цялостното ребрандиране на МенторМейт. Нещо повече от нови цветове и лого, ребрандингът цели да покаже новото лице на една зряла, новаторска и фокусирана над хората компания, която основава и събира най-хубавите софтуерни експерти, с цел да продължи да трансформира света с всеки ред код.

 “Без значение в кой отрасъл сте, всички промишлености минават през съществена цифрова промяна и съвсем всяка компания е притежател на цифров артикул, тъй като потребителите го изискват. Ние използваме дизайн, фокусиран върху хората, като стратегическо преимущество за нашите клиенти и им оказваме помощ да ръководят цифровата си промяна. ”

Дени Роял, Vice President of Design, MentorMate

 

За МенторМейт

МенторМейт е една от най-големите компании за разработка на програмен продукт в България, с офиси в Минеаполис, Гьотеборг, София, Пловдив, Велико Търново, Варна и Русе. Компанията предлага кариерни благоприятни условия в разнообразни софтуерни посоки - от разработка и тестване, до дизайн и архитектура на разнородни ентърпрайз решения, правещи живота на милиони хора по целия свят по-добър. Всички свободни позиции в компанията са отворени за отдалечена, офис или хибриден модел на работа. Компанията е насочена към хората със своите благоприятни условия за професионално развиване, еластичен модел на работа и просвета, основана на достоверност, взаимопомощ и почитание. Научете повече на .

 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР