Американски съдия насрочва изслушване по доказателствата по делото на Тръмп за изборите през 2020 г.

...
От Сара Н. ЛинчВАШИНГТОН (Ройтерс) - Федерален съдия, председателстващ процеса
Коментари Харесай

От Сара Н. Линч

ВАШИНГТОН (Ройтерс) - Федерален съдия, председателстващ процеса срещу бившия президент Доналд Тръмп по обвинения в опит за отмяна на изборите през 2020 г. нареди на своите адвокати и федерални прокурори да се явят в съда в петък за изслушване, за да помогнат да се определи как доказателствата могат да бъдат използвани и споделени по случая.

САЩ. Съдия от окръжния съд Таня Чуткан насрочи изслушването за петък в 10 ч. ET (1400 GMT), малко след като адвокатите на Тръмп и членовете на офиса на специалния прокурор на САЩ Джак Смит се сблъскаха в съвместен съд за това кога да насрочат производството.

< p>Прокурорите казаха, че са на разположение през цялата седмица, докато адвокатите на Тръмп поискаха отлагане до началото на следващата седмица.

Изслушването в петък идва, след като защитният екип на Тръмп в понеделник се противопостави на искането на прокурорите за Chutkan да наложи защитна заповед, за да се гарантира, че поверителни доказателства не се споделят публично от Тръмп, което предполага, че той може да използва информацията за сплашване на свидетели. Тръмп се призна за невинен и нарече обвиненията политически мотивирани.

Адвокатите на Тръмп казаха, че ограниченията биха нарушили правото му на свобода на словото, защитено от Първата поправка на конституцията на САЩ.

Тръмп не се очаква да присъства в съдебната зала в петък, след като Chutkan се отказа от явяването си.

Обикновено адвокатите на защитата не се противопоставят на такива защитни заповеди, защото това може да забави правителството да представи доказателствата, които възнамерява да използва на съдебен процес в процес, известен като откриване.

Несъгласието между страните относно датата на изслушването представлява последното усилие на екипа на Тръмп да забави или забави съдебното производство.

То също така подчерта, логистични предизвикателства, които екипът на Тръмп може да има, тъй като продължава да го представлява в две отделни федерални наказателни дела, заведени от офиса на Смит, едното във Вашингтон, окръг Колумбия, а другото в южна Флорида, където Тръмп е обвинен в запазване на строго поверителни записи след напускане на Уайт Хаус и възпрепятстване на усилията на правителството да върне записите. Тръмп също се призна за невинен по това дело.

Историята продължава

Един от адвокатите на Тръмп, Тод Бланш, ще бъде пред федералния съд във Флорида в четвъртък за повдигане на обвинение, след като правителството повдигна заместващ обвинителен акт, който обвини Тръмп в допълнителни криминални обвинения и също така повдигна обвинение на друг от служителите си по случая.

В съвместната документация във Вашингтон адвокатите на Тръмп казаха, че Тръмп желае Бланш и другият му адвокат Джон Лауро да присъстват на изслушването пред Чуткан .

(Репортаж от Сара Н. Линч; монтаж от Хауърд Голър и Лиза Шумейкър)

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР