От съобщението става ясно, че ръководството на сините претендират за

...
От съобщението става ясно, че ръководството на сините претендират за
Коментари Харесай

„Левски“ иска да измие срама от мача с „Хамрун“, претендира за „грубо нарушение“ на правилата

От известието излиза наяве, че управлението на сините претендират за „ позволено жестоко нарушаване на разпоредбите от основния рефер и асистентите му, повлияло на резултата от мача “.

Предстои казусът да бъде незабавно прегледан от Контролната, Етична и Дисциплинарна комисия на УЕФА.

Вижте известието на сините без редакторска интервенция:

„ Левскари,

Уведомяваме Ви, че в петък, 12 август, малко преди 21:00 часа, при съблюдаване на 24 часовия период и след деликатна преценка на случая, екип под управлението на изпълнителния шеф Ивайло Ивков подава митинг пред УЕФА с искане за преиграване на мача с „ Хамрун “.

Представени са нужните доказателства за позволено жестоко нарушаване на разпоредбите от основния рефер и асистентите му, повлияло на резултата от мача.

Предстои казусът да бъде незабавно прегледан от Контролната, Етична и Дисциплинарна комисия на УЕФА.

Причината е, че след гола на Цунами за 1:1 малтийците възобновиха играта от центъра, само че още преди този момент да се случи футболистът на гостите Додо навлиза най-малко 5 метра в половината на Левски. Точно към него е ориентирана дългата топка, която той връща и неговият съотборник Райън Камензули вкара за 1:2.

Правилникът изисква реферът да подреди ново осъществяване на центъра, в случай че двата тима не са в личните си половини преди топката да направи един цялостен оборот, откакто бъде допряна от футболиста, който извършва началния удар “.

На 11 август „ Левски “ записа едно от най-конфузните си отпадания в европейските клубни шампионати след 1:2 от малтийския Хамрун Спартанс и 1:4 при последвалите дузпи на стадион „ Георги Аспарухов “ в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите, и то пред цялостни „ сини “ трибуни.

До огромна степен отговорност може да се търси във вратаря на „ Левски “ Николай Михайлов, който имаше директна виновност и за двете попадения на противника - при първото избави, само че изпусна топката, а при второто излезе неразчетено и остави вратата си празна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР