От съобщението на щаба става ясно, че защитниците на острова

...
От съобщението на щаба става ясно, че защитниците на острова
Коментари Харесай

Украйна: Граничарите от Змийския остров са живи

От известието на щаба излиза наяве, че бранителите на острова са били „ нелегално хванати от руснаците”, което е нарушаване на законите на войната и интернационалното право.

„ Настояваме за неотложно освобождение от Русия на нелегално арестуваните жители на Украйна. Обръщаме се към международната общност, към вярващите от всички църкви с молба да подхващат всички вероятни ограничения, с цел да повлияят на Русия да върне нашите жители.

Относно морските пехотинци и граничарите, които бяха пленени от съветски окупатори на Змийския остров, доста се радваме да знаем, че братята ни са живи и здрави!

Но съветската агитация се пробва да върти „ новините ", че украинските управляващи „ не помниха " и „ погребаха " своите подчинени.

В същото време морските пехотинци самоуверено отбиха офанзивите на съветските окупатори два пъти, само че не съумяха да продължат отбраната на острова.

От своя страна, нашествениците „ не помниха “ да оповестят, че са унищожили изцяло инфраструктурата на острова: фар, кули, антени и т. н. Съответно връзката със острова е прекратена. Многократните опити да се свържем с личния състав и да научим за ориста му, бяха напразни. А непрекъснатите обстрели от съветските военни кораби и авиация не разрешиха да се подсигури поддръжка на морските пехотинци.

За да обобщим казаното, желаеме да прибавим, врагът за следващ път показва своята същина. И още веднъж потвърди, че в неговите дейности и думи няма религия и истина.

И ние с неспокойствие чакаме нашите братя и сестри”, пишат от щаба.

Фрог нюз бе единствената българска медия, която разгласява информация по отношение на случая от украинска медия.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР