Броят на избирателите по постоянен адрес по предварителни избирателни списъци

...
Броят на избирателите по постоянен адрес по предварителни избирателни списъци
Коментари Харесай

В Областна администрация - Кюстендил доставиха бюлетините за изборите на 9 юни

Броят на гласоподавателите по непрекъснат адрес по предварителни изборни описи за изборите за Екологичен потенциал в региона са 111 374, а тези за изборите за Народно събрание са 126 752 гласоподаватели.

По информация, предоставена от секретарите на общини на територията на област Кюстендил, 1954 лица да подали заявление да гласоподаване по сегашен адрес.

На територията на област Кюстендил към сегашния миг има 284 секции, от които в 170 секции гласоподавателите имат опция да гласоподават със профилирано устройство или с хартиена бюлетина; 110 секции, в които ще се гласоподава с хартиена бюлетини и 4 бр. ПСИК – в общините Бобов дол, Кюстендил, Рила и Сапарева баня. Утвърденият от ЦИК тираж на хартиени бюлетини за област Кюстендил е 126 800 бюлетини за изборите за народни представители и 111 500 бюлетини за изборите за членове за Екологичен потенциал. Бюлетините се охраняват в избраните със заповед на регионалния шеф пространства в постройката на Областна администрация – Кюстендил. Бюлетините, изборните бумаги и материали ще бъдат раздадени на 06.06.24 година на общинските администрации по авансово направен график. Само ролките със профилирана хартия за машинно гласоподаване ще бъдат раздадени на 07.06.2024 година отново по авансово направен график, защото те ще бъдат получени от упълномощени представители на ОА и РИК на 06.06.2024 година
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР