От съображения за сигурност в него е имало машинисти и

...
От съображения за сигурност в него е имало машинисти и
Коментари Харесай

Първи успешен тест на автономен влак-стрела в реални условия в Япония

От съображения за сигурност в него е имало машинисти и различен личен състав, които не се е наложило да допират уреди 11:23 ч. 20  article picture alt description
Източнк: Стопкадър YouTube

Първи тест в действителни условия на самостоятелен трен в Япония. Местната железопътна компания JR East е провела сполучливо тестване на новата си високоскоростна машина през миналата нощ, оповестява телевизия NHK. Реалният тест е извършен в провинция Ниигата, а времето през тъмната част от денонощието е определено от съображения за сигурност, защото тогава трафикът е по-малък.

По време на пробите на високоскоростния трен, който се ръководи изцяло самичък, въпреки всичко са били качени няколко машинисти и различен личен състав, чиято задача е била да наблюдават цялостното държание на машината и придвижването по маршрута й, както и да реагират, в случай че се стигне до непредвидена обстановка. В известието се отбелязва, че по време на целия тест нито един член на екипа не е докосвал който и да било от приборите и апаратурата.
При извършените тествания безпилотният трен е развил скорост, близка до плануваната от 110 км/ч. Всичко е минало по проект и не са открити никакви отклонения от заложените параметри на пътуването. При самото прекъсване той е бил на 8 см от заложената му точка, което обаче е напълно в границите на допустимото отклоняване от 50 см, съобщи Kyodo News. Влакът е извършил всички заложени му авансово команди от момента, в който е бил превключен към самостоятелен режим на придвижване.
Япония възнамерява необятно въвеждане на самостоятелни влакове в страната, като главната причина е терзанието на управляващите за бъдещето на железопътния превоз в страната от позиция на необятното му разпространяване и мощно застаряващото население, което води до упованията за липса на задоволително личен състав. JR East не е единствената жп компания, която създава и тества влакове без машинисти. В Япония даже към този момент има такива, пренасящи и пасажери, само че само по монорелсовите линии, които нямат коловизи и не пресичат други жп линии.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР