От санкциите срещу руския енергиен износ ще бъдат губещи всички

...
От санкциите срещу руския енергиен износ ще бъдат губещи всички
Коментари Харесай

Китай и Турция критикуват санкциите

От глобите против съветския енергиен експорт ще бъдат губещи всички страни, съобщи Министерството на външните работи на Китай. " Китай уверено се опълчва на едностранните наказания срещу Русия, те няма да донесат мир и сигурност ", допълват от дипломатическото ведомство.

В същото време Китай ще даде филантропична помощ на Украйна за 787 000 $, включваща лекарства и продоволствия.

Икономическите наказания на Запада против Русия във връзка със събитията в Украйна ще имат " извънредно " влияние върху международния пазар на нефт, съобщи турският заместник-министър на енергетиката и естествените запаси Алпарслан Байрактар. Според него с отшумяването на пандемията от ковид и възобновяване на международната стопанска система от страните се изисква да усилят производството на нефт. " Заместването на съветския нефт на международния пазар ще бъде доста мъчно. Русия е най-големият производител на нефт в света ", акцентира Байрактар.

Европейският съюз се съгласи да добави още съветски олигарси и публични лица в черния си лист със наказания, да затегне контрола върху преводите на криптовалута и да се насочи към морския бранш поради войната на Москва в Украйна, оповестиха дипломати.

Европейски Съюз даде зелена светлина за изключването на три беларуски банки от световната система за разплащания SWIFT поради поддръжката на Минск за нападението на Кремъл, заяви френската задача, която е ротационен ръководител на Европейски Съюз. Енергийната рецесия ще е съществена тематика на неофициалната европейска среща на върха, която стартира през днешния ден във Версай, Франция.

Американският президент Джо Байдън подписа във вторник вечерта изпълнителна заповед за възбрана на вноса на съветски петрол, полутечен природен газ и въглища в Съединени американски щати. Със своя декрет той не разрешава нови американски вложения в съветския енергиен бранш, както и финансирането на задгранични компании, инвестиращи в производството на сила в Русия.

" Няма да забраним вноса на съветска сила. Ние не следваме Байдън по този въпрос ", сподели висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи в сряда пред малките екрани ARD и ZDF, че Европейски Съюз е закупил задоволително полутечен природен газ, с цел да бъде самостоятелен от съветския импорт до края на тази зима.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР