От самото начало на 48-то Народно събрание съм повтарял тази

...
От самото начало на 48-то Народно събрание съм повтарял тази
Коментари Харесай

Стефан Янев: Преди да има правителство, трябва да има диалог

От самото начало на 48-то Народно заседание съм повтарял тази теза, че ние сме тук, с цел да беседваме, с цел да водим разговор, да търсим решения, тъй че когато получим покана, надлежно в случай че има и тема, насочваща по кои тематики ще приказваме, ще бъдем готови и ще създадем нужното, тъй че ще участваме.

Това съобщи пред публицисти в коридорите на Народното събрание водачът на „ Български напредък “ Стефан Янев за това дали ще води диалози с първата политическа мощ ГЕРБ-СДС, предадеБГНЕС.

Янев уточни, че преди да се знае отговора на въпроса дали ще има държавно управление, първо би трябвало да има разговор. „ В този разговор ще се очертаят параметрите по единодушие и противоречие по съответни тематики “, сподели той и добави, че партията муще участвав диалозите, ще търсят градивни решения, които Янев се надява да са ползотворни.

Лидерът на „ Български напредък “ изясни, че не е обсъждано дали третият мандат ще отиде при тях, като уточни, че това е допустима догадка, основана от медиите. По думите му преди да каже какво би направил с третия мандат, е значимо да се даде първо опция на диалозите и разговора, с цел да забележим какво ще се случи по време на първия и на втория мандат. Според него е рано да се разисква третият мандат.

Янев уточни, че е належащо да се търси болшинство, което евентуално ще поддържа държавно управление, болшинство, което ще търси реализацията на постоянно държавно управление, и от друга – болшинство, което ще реши редица проблеми, в това число свързани с назначенията на значими държавни постове, където е належащо квалифицирано болшинство за тяхното избиране и така нататък

Янев изясни, че с Румен Радев са в естествени връзки и имат разговор, когато е належащо. „ В момента по тези тематики не сме разговаряли. Предполагам, че ще бъдем поканени за публични диалози, тогава ще разясняваме в елементи тематиките, които сме засегнали “, сподели той.

Янев допуска, че е допустимо и първият, и вторият мандат да осъществят болшинство. Той уточни, че от БВ не са решили кой от двата мандата ще поддържат, защото не са взели участие в съответни диалози. „ Когато участваме в съответни диалози, когато обсъдим съответни политики, тогава ще решим “, заключи Янев.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР