От съда в Стара Загора излязоха с първи коментар по

...
От съда в Стара Загора излязоха с първи коментар по
Коментари Харесай

Първи коментар от съда за обезобразеното момиче: Защо според законодателя е лека телесна повреда

От съда в Стара Загора излязоха с първи коментар по случая с обезобразеното момиче, на което са направени 400 шева. Според тях е  лека телесна щета , така като  не е имало заплаха за живота  на момичето.

„ Заключението на съдебно-медицинската експертиза открива пострадвания, които настрана и в цялост показват разстройства на здравето,  но не заплаха за живота.  Затова колкото и да звучи стряскащо за обществеността, само че законодателят го разпознава като  лека телесна щета “ , съобщи тя.

Тя уточни, че с цел да има междинна телесна щета, по думите й следва да е налице най-малко краткотрайно разстройство на здравето, което да е рисково за живота и добави, че доказателството по делото не са потвърдили междинна телесна щета.

Председателят на съда Красимир Георгиев, арбитър Тонев, ръководител на състава, постановил правосъдния акт и арбитър Гьонева, докладчик по делото дадоха брифинг в понеделник.

Съдия Гьонева уточни, че става въпрос за обвинен, който е притеглен към наказателна отговорност за междинна телесна щета на потърпевшата Дебора Михайлова.

„ В този случай ние сме длъжни при породено телесно увреждане и при искане за взимане на най-тежката мярка да обсъдим доказателствата, които сочат освен на съпричастност към обвинения, само че и в това доказателствата да откриват наличната квалификацията, за която той е притеглен “, съобщи тя.

Гьонева добави, че не става въпрос единствено за стартирано следствие по член 129, а към този момент има конкретика – притеглен е обвинен към наказателна отговорност. В този случай, по думите й са доста значими съдебно-медицинските експертизи.

 

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР