От събота започна третирането срещу комари по земя и въздух

...
От събота започна третирането срещу комари по земя и въздух
Коментари Харесай

Пръскат срещу комари по Дунав

От събота стартира третирането против комари по земя и въздух по поречието на река Дунав. От летище „ Иново " край Видин стартира въздушното отнасяне със самолети против насекомите. Във всички обитаеми места е тежко ситуацията.

Обичайно обработките против комари и други вектори на болести стартират напролет, на стадий ларви, само че през тази година интервалът е пропуснат. Другият фактор, който утежни обстановката, беше наводняването на обширни площи и придошлите реки по време на поройните дъждове през юни. Затова Министерският съвет даде спомагателни средства, тъй че обработката да се извърши по най-ефикасния метод - редом по земя и въздух.

Акцията стартира наземно, след залез слънце, от общините Видин, Брегово, Ново село и Димово в област Видин и ще продължи с обработка със самолетен прийом след изгрев слънце на идващия ден. Въздушното напръскване ще се прави над водоеми, заблатени площи и отвън урбанизираните територии, и в мъчно налични местности.

Последователно по график и по същия модел ще се извършат обработките в областите Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе и Силистра. За всички идни мероприятия и за графика за осъществяването им се осведомят съответните общини, Областните дирекции по сигурност на храните и пчеларските организации, за запазване на пчелните фамилии.

Ще се употребяват утвърдени биоцидни препарати, който не носят здравен риск за хората и гръбначните животни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР