От РЗИ Благоевград потвърдиха смъртта на 47-годишния мъж, който загина

...
От РЗИ Благоевград потвърдиха смъртта на 47-годишния мъж, който загина
Коментари Харесай

Д-р Калоянов: За починалия мъж в Благоевград сме информирали ИА по лекарствата и МЗ

От РЗИ Благоевград потвърдиха гибелта на 47-годишния мъж, който почина няколко дни откакто се е ваксинирал с " Астра Зенека ". Образувана е инспекция взаимно с  полицията в града. 

Мъжът се е ваксинирал на 11 март с партидата, която бе спряна у нас, съобщи.

Няколко дни по-късно вдигнал висока температура, било му много зле. На 16-ти март вечерта се обадил на майка си и споделил, че се усеща доста зле, има стягане на гърдите. Жената живеело в близко село, извикала Спешен център, само че медиците, когато посетили дома заварили мъжа мъртъв.

Той живеел самичък в жилището си, не работи, бил е трудоустроен. Когато е бил за ваксина в РЗИ не е съобщил за съпътстващи болести.

Полицията иззе документите за имунизирането от РЗИ и стартира следствие. РЗИ също назначи инспекция по случая.

" За страдание имаме един умрял мъж след направена имунизация с " АстраЗенека ". Ваксината му е бита на 11-и март в кабинета в РЗИ. На 12-и излезе заповед да се спре имунизирането с партидите на тази ваксина. Човекът не е посочил някакви признаци преди този момент, нито пък е имал някакви съпътстващи болести ", заяви шефът на РЗИ в града доктор Калоян Калоянов.  " Снощи в 22,30 часа е умрял у дома, екип на Спешен център е установил гибелта. Изпратено е писмо до Изпълнителната организация по медикаментите, с цел да съобщим за случая, дали сме данните на лицето, уведомили сме и здравното министерство ", сподели още доктор Калоянов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР