От руското посолство във Вашингтон заявиха, че за разлика от

...
От руското посолство във Вашингтон заявиха, че за разлика от
Коментари Харесай

Русия: Не се занимаваме със смяната на режими, както правят САЩ

От съветското посолство във Вашингтон обявиха, че за разлика от Съединени американски щати, Москва не се занимава със промяната на режими и не се меси във вътрешните работи на други страни, съобщи ТАСС.

Коментарът идва в отговор на вчерашното чуване на номинирания за държавен секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, по време на което, съгласно съветското посолство, са били отправени „ неоснователни обвинявания за съветска интервенция в американските изборни процеси.

„ При това те високомерно съпоставиха дейностите на САЩ(насърчаване на демокрацията и правата на човека) с тези на Русия(подкопаване на западните демокрации  и предпочитание за оказване на въздействие върху изборните резултати “, написа в известието на съветското посолство.

„ Бихме желали още един път да заявим, че Русия не се занимава със промяна на режими, интервенция във вътрешните каузи на другите страни и организирането на постановъчни „ революции “. Съединени американски щати, въпреки това, са усвоили до съвършенство тези техники, защото те имат богат опит в тази сфера “, разясняват от посолството.

 „ Съединени американски щати постоянно нарушават националния суверенитет на други страни като се намесват във вътрешните им работи. Любимата тактичност на американските разследващи служби е намесата в изборните процеси на непознати страни и организирането на преврати за свалянето на нежелани режими “, написа още в известието.

Според посолството Съединени американски щати могат да се похвалят с впечатляващ лист с „ достиженията “ в тази област.

„ Има документирани обстоятелства за интервенция на Съединени американски щати в изборите в Албания, Аржентина, Бразилия, България, Англия, Хаити, Гвиана, Гватемала, Гърция, Доминиканската република, Индонезия, Исландия, Иран, Коста Рика, Камбоджа, Лаос, Ливан, Малайзия, Мавриций, Малта, Непал, Никарагуа, Панама, Перу, Румъния, Сан Марино, Словакия, Сомалия, Тайланд Украйна, Уругвай, Чили, Шри Ланка и Ямайка ", настояват от съветското посолство във Вашингтон.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР