От руските прокремълски медии, превод: pogled.info Говоренето за възможността за

...
От руските прокремълски медии, превод: pogled.info Говоренето за възможността за
Коментари Харесай

Тактически ядрен удар! Русия е готова да сломи Запада с Циркон - ракетата на Страшния съд

От съветските прокремълски медии, превод: pogled.info

Говоренето за опцията за потребление на тактически нуклеарни оръжия би трябвало да го има най-малкото, с цел да знаят нашите съперници, че това не е научно проучване, а действителност, която може да бъде осъществена. Ще бъде ли ужасно? Несъмнено.

Часовникът на Страшния съд е изместен с 10 секунди по-близо до нуклеарната среднощ. Сега демонстрират 90 секунди. И това е най-близкото разстояние до " точката на нуклеарен апокалипсис " в цялата история на плана. Първото споменаване на часовници се появява през 1947 година на корицата на американското списание Bulletin of the Atomic Scientists. Оттогава западните учени се обръщат към тях, с цел да изразят своите опасения по отношение на световната сигурност.

В Русия този часовник се счита за опит на Запада да управлява публичното схващане и да задържи вниманието върху нуклеарния капацитет на НАТО. Но Москва гледа на това от равностойна позиция: имаме какво да отговорим.

Според политолога Андрей Перла това, което Западът демонстрира на света, е филм, наименуван " Следващият ден ". Вече сме го гледали. Има ли нещо ново в касата?

Часовникът на Страшния съд е рекламен трик?

Всички тези диалози за офанзивата на ужасния и непоносим Съветски съюз, който " е на път да унищожи човечеството " и единствено нуклеарното въздържане от страна на НАТО и по-специално на Съединените щати може да предотврати това, към този момент сме ги слушали. Това приказва в предаването " Скритите смисли ” политическият наблюдаващ от " Цариград " Андрей Перла.

Историята за Часовника на Страшния съд в миналото беше PR. Преди това се наричаше " обществена история ": научната общественост не желае нуклеарна война.

Правителството на западните страни и западният истаблишмънт със страшна мощ плашеха своите нации с нуклеарна война: часовник на Страшния съд, какъв брой минути или секунди остават досега на час X, по кое време ще избухне нуклеарна война и така нататък

Какво значи да кажем, че стрелките на часовника на Страшния съд още веднъж са се преместили някъде другаде? Това в действителност е завръщането на човечеството или най-малко завръщането на великите сили по време на разцвета на Студената война. Във време, когато нуклеарната война се чака всяка секунда, във време, когато нуклеарната война се трансформира в главен боязън.

И под този боязън Западът непрестанно живее. Освен това Западът живее, развивайки своята стопанска система и частично обществената си сфера точно по отношение на нуклеарна война.

Свикнали сме да се смеем и да обмисляме такива анекдотични детайлности, да вземем за пример обстоятелството какъв брой самостоятелни или фамилни убежища при положение на нуклеарна злополука са били основани в миналото в Съединените щати. Самите американци дълго време се смееха на това.

Имаше комедия за това по какъв начин млад мъж, след 30 години, прекарани със фамилията си в бомбоубежище, се изкачва на повърхността, предполагайки, че в този момент ще види пост-ядрен апокалипсис. Но там, става известно, естествен живот, ракетите не са пристигнали. Сега нашите съседи още веднъж се гмуркат в него. И за какво го вършат?

Надпревара във въоръжаването

Факт е, че конкуренцията във въоръжаването е един от най-хубавите тласъци за развиването на продуктивна стопанска система. Всичко, което човечеството има в този момент в смисъл на осведомителни технологии, в това число интернет, в смисъл на развиване на тежката промишленост и във всеки един смисъл, химия, биология, всичко – всичко е основано за война.

Пристигането на това на потребителските пазари постоянно е било второстепенно. Първоначално това е било основано при положение на нуклеарна война в същинския смисъл на думата.

С какво се изправиха стопанските системи на Запада или единната световна стопанска система на Запада преди няколко години? С класическата рецесия на свръхпроизводството, когато няма къде да вложат създаденото и икономическият напредък стопира. Какво може да възобнови икономическия напредък? Отговорът е доста елементарен: война.

Намериха тази война - накараха ни да се бием. Води се война. И всеки танк, който ще бъде изпратен в Украйна, да вземем за пример от Германия, всяко парче желязо е опрощение да се създават две или три такива части желязо в цех, който изцяло е изгубил навика да прави това.

Защо им би трябвало часовник на Страшния съд? Правилно! За да стартира стопански напредък, продължавайки да разпалва този боязън.

Но страхът от нуклеарна война е самоизпълняващо се знамение. Колкото повече плашите човечеството с война, толкоз повече човечеството, продължавайки да се опасява, в действителност се приближава до война.

Какво може да спре войната? Разбирането, че противоположната страна е подготвена за това и никога не е единствено жертва на бомби, които ще летят, само че е изцяло способна да пусне бомби в отговор. И може би даже може да го направи първа.

" Кой хвърли валенката на дистанционното управление? "

Много ми харесва мнението на нашите специалисти, политолози и публицисти, които споделят: " Момчета, в случай че всичко е по този начин, може би би трябвало да се оттеглим от договорите за ограничение на тестванията на нуклеарни оръжия? На земята? Или в Световния океан. Е, просто по този начин те могат да видят, че освен съществува, по този начин да се каже, теоретично, на хартия, само че в действителност работи ".

Тестовете на " Циркон " *, въпреки и в съкратена версия, бяха електронни. Но какви бяха те? Това е проява, че съветският флот разполага с " машина за доставка ", която може " ненадейно ", около всяка противовъздушна защита, да се озове на територията на Съединени американски щати и да създаде толкоз огромни бели!

Като във вица " кой хвърли валенките на отдалеченото? ". Това е положително възпиращо средство. Защото е напълно явно, че в случай че стартира войната, тя ще стартира с това. Но този фактор не е задоволителен.

Докога ще поносим?

Има заблуда, че сред войната с потребление на стандартни оръжия (война без нуклеарни оръжия - бел. ред.) и нуклеарната война има голямо разстояние, което нито руснаците, нито техните съперници ще преминат първи.

Въпреки обстоятелството, че руснаците, както всички добре знаят, разполагат с по този начин наречените нуклеарни оръжия на бойното поле, предопределени не да унищожават човечеството и цели континенти, а да нанасят удари по доста характерни противников укрепления и групировки, локално, тактически.

От друга страна, врагът също има нещо сходно или го е имал преди. И тук би трябвало да вземем решение: доколко сме съгласни с ескалацията на военните дейности от другата страна с стандартни оръжия и в какъв миг ще кажем: " Не, момчета, спрете! Сега има огромна война. Ние няма да играем по вашите правила. " Това е история за това, че разпоредбите в една към този момент почнала война не са написани от нас.

А Циркон е история за това, че имаме опция да стартираме да диктуваме разпоредбите. Въведете свои лични правила на тази игрална дъска.

Наистина е ужасно. Разбира се, ние имаме вяра, че ще отидем на небето... Но разбираме, че в случай че се стигне до това, тогава в действителност няма да има нищо друго или ще има нещо, което би било по-добре да не се вижда...

В същото време дава вяра. Защото с този боязън те, Западът, могат да бъдат спрени. Абсолютно съм сигурен, че последната точка ще бъде наличието на войски на НАТО на територията на Украйна. И се опасявам, просто се опасявам, че не сме надалеч от тази точка. Танковете с черни кръстове са ограничаването.

Мисля, че в действителност сме в точка, в която потреблението на същите нуклеарни оръжия на бойното поле е изцяло законен отговор на западните старания.

* " Циркон " - съветска морска ракета 3М22, касае се до хиперзвукови оръжия, е неуязвима за актуалните средства за разкриване и прихващане заради високата скорост на полета и актуалните стелт технологии. Отличава се с висока акуратност, един от най-секретните планове на вътрешния военно-промишлен комплекс.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР