От Riot Games споделиха как ще изглежда новата визия на

...
От Riot Games споделиха как ще изглежда новата визия на
Коментари Харесай

Riot сподели за новата структура във VALORANT Esports

От Riot Games споделиха по какъв начин ще наподобява новата визия на VALORANT Esports от 2023 година. По-рано през годината американската компания разгласи, че за в бъдеще възнамерява сцената да мина под франчайзинг, сходен на този в League of Legends. Вместо местата да могат да се продават обаче, те ще се раздават на " сътрудниците ". Това са група тимове - по 10 от всички 3 района EMEA, Americas, Pacific, които от основателите на играта са подбрали особено от стотици претенденти.

По проект сплитовете ще си останат 2, само че за открващия сезон ще се организира KICKOFF шампионат, който ще се организира в Сао Пауло, Бразилия през февруари и март, а в него ще вземат участие всичките партниращи си с Riot тимове. Masters надпреварите също ще продължат, като положително класиране там би подсигурило на отборите от другите райони място на грандиозния край на сезона - Champions.

Освен огромните шампионати ще се организират и Ascension шампионатите, предхождани от два Challengers сплита. Те ще имат за цел да класират на най-високото равнище сформира, които не са съумели да завоюват мястото си посредством договаряния с Riot. Най-ниско в пирамидата на VALORANT Esports пък стои In-Game Competitive, с което излиза наяве, че спортният аспект на играта ще бъде и вграден в формалните сървъри за всички геймъри.

Снимка: Riot Games
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР