От решения за дезинфекция, до помощници в тестването на пациенти

...
От решения за дезинфекция, до помощници в тестването на пациенти
Коментари Харесай

Коботи срещу Ковид

От решения за стерилизация, до помощници в тестването на пациенти – коботите се обрисуват като сериозна и надеждна мощ в борбата против COVID-19. Базираната в Дания водеща софтуерна компания Universal Robots към този момент има няколко решения за световния отговор на пандемията.

За стерилизация

С разпространяването на пандемията стартира да се следи голямо търсене на ефикасни технологии за надълбоко разчистване и стерилизация, които не включват пряк контакт на индивида с региони, където е имало евентуално инфектирани хора. В средата на април откриватели от Технологичния университет Нанянг (NTU) показаха своето решение на този проблем, разкривайки по този начин наречения eXtremeDisinfection roBOT (XDBOT), който е формиран от инсталиран на мобилна платформа UR5 кобот, екипиран с електростатичен разпръскващ накрайник.

Изследователите програмират кобота да имитира придвижванията на човешка ръка, тъй че да може да извърши стерилизация даже и в труднодостъпни зони като пространствата под кревати и маси - функционалност, която обичайните дезинфекционни роботи не оферират. Разпръскващият накрайник и огромният 8,5-литров контейнер за стерилизация разрешават на XDBOT бързо да популяризира дезинфектанта в необятна зона, без да се изключва опцията за надълбоко разчистване.
001.png
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР