От решаващо значение е да се подобри финансовата регулаторна система

...
От решаващо значение е да се подобри финансовата регулаторна система
Коментари Харесай

Бившият министър на финансите Лоу Дзиуей: Колапсът на SVB показа нуждата от подобряване на финансовата регулаторна система

От решаващо значение е да се усъвършенства финансовата регулаторна система и да се съблюдава прецизно долната граница за невисок риск, сподели някогашният финансов министър на Китай Лоу Дзиуей на конгрес в събота, разяснявайки неотдавнашния колапс на американската Silicon Valley Bank (SVB), който провокира шокови талази в американската банкова система.

Фалитът на SVB допуска, че финансовите пазари са били наранени от промени в паричната политика, сподели Лу на годишната сесия на Global Asset Management Forum, чийто общоприет шеф е. По думите му, нетрадиционните парични и фискални политики, подхванати от някои страни по време на пандемията от COVID-19, са довели до високи коефициенти на ливъридж измежду държавни управления, семейства, предприятия и финансови институции.

Тези съотношения се покачиха бързо, само че нямаше по какъв начин да паднат елементарно, и това утежни инфлацията и въздействието им се разшири върху международния финансов пазар, с възходяща неустойчивост на акциите, облигациите, валутните пазари, добави Лоу Дзимуей, отбелязвайки, че от историческа позиция е допустимо да се стигне до разпространение на рецесията и в нововъзникващите пазари.

Китай придава огромно значение на предотвратяването и елиминирането на систематични опасности и усъвършенства в допълнение своите финансови регулации, в това число посредством оповестеното тези дни основаване на Централна комисия за финанси, чиято цел е да усъвършенства и поправя функционалностите на регулаторните институции, сподели някогашният министър.

Той акцентира, че Китай ще продължи да си сътрудничи с други страни във връзка с финансовото контролиране, с цел да бъдат предотвратени систематичните опасности за цялата международна система.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР