От Регионалното управление на образованието в София-град припомнят на директорите

...
От Регионалното управление на образованието в София-град припомнят на директорите
Коментари Харесай

Учениците могат да отсъстват от училище по няколко уважителни причини

От Регионалното ръководство на образованието в София-град напомнят на шефовете на столичните учебни заведения по какви уважителни аргументи и при какви случаи учениците могат да отсъстват от учебно заведение, според член 62 от Наредбата за приобщаващото обучение.

Учениците могат да отсъстват по медицински аргументи, за което показват медицински документ до 3 образователни дни след връщането си в учебно заведение, публикуван от общопрактикуващ доктор или от доктор в лечебно заведение. Могат да отсъстват също заради присъединяване в други действия отвън процеса на учебното обучение, като надпревари, състезания, олимпиади, фестивали, концерти, спектакли, изложения и други, при показване на документ от спортния клуб, в който ученикът членува, от уредниците на дейностите, от институцията, от името на която взе участие в тях, и след удостоверение от родителя.

До 3 образователни дни в една образователна година могат да отсъстват учениците въз основа на стимулирано документално заявление от родителя до класния началник. Заявлението се подава преди отсъствието на ученика, а в случай че това е невероятно, родителят уведомява класния началник в телефонен диалог или по имейл и подава заявката до 3 образователни дни след връщането на ученика в учебно заведение.

До 7 образователни дни в една образователна година могат да отсъстват учениците с авансово позволение на шефа на учебното заведение въз основа на стимулирано документално заявление от родителя, в което в детайли се разказват аргументите за отсъствието. В случай, че заявката не може да се подаде преди отсъствието на ученика, родителят уведомява за това класния началник в телефонен диалог или по имейл и подава заявката до 3 образователни дни след връщането на ученика в учебно заведение. Директорът на учебното заведение въз основа на заявката взема решение дали отсъствията на ученика са по уважителни аргументи.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР