“От рационална гледна точка подобен вид насилие е нелогично. Безсмислено

...
“От рационална гледна точка подобен вид насилие е нелогично. Безсмислено
Коментари Харесай

Психолог за убийството на Владимиров: Цялата система за защита на обществото е в пълен фалит

“От рационална позиция сходен тип принуждение е нелогично. Безсмислено в мотива си и в повода за възникването му. За страдание доста разумно от позиция на системата и обществения климат, в който ние живеем. Климат, в който доста хора са в обстановка на житейски бърнаут ”, изясни психологът Слави Стоев по отношение на убийството на Иван Владимиров.

“Бърнаутът е прочувствено житейско безсилие, при което имаш чувството, че нямаш ресурса да посрещаш провокациите на живота ”, посочи психологът. “На подобен човек могат да се случат доста разнообразни неща. Чувство за безсмислие, за незаинтересованост, за цинизъм, дехуманизация на себе си и близките и експанзия. Някои от тези хора стават животни в джунгла ”, добави Стоев.

Според него има 2 аспекта на системата, която не съумява да хване тези аномалии. Културален и чисто административно учредителен. При първиястава въпрос за огромния толеранс към насилието, който имаме в България. Промяна в този аспект може да бъде фасилитирана от общественото говорене, счита специалистът, само че за жалост в българия в общественото пространство продължава да валидират насилници, добавя той.

Структурният проблем е, че в сходни обстановки всички са изоставени, изясни Стоев. От една страна е зарязан човек, който явно не действа добре душевен, а от друга са изоставени и тези, които търпят неговото държание. Психологът продължи, че административният надзор за владеене на оръжие също е проформен. ”Цялата система за отбрана на обществото е в цялостен банкрут ”, добави той.

“Човек като този, който е направил убийството, няма самичък да потърси психиатрична помощ. Той живее в джунглата ”, изясни Слави Стоев.

Като съвет за справяне с сходен тип хора психологът даде солидарността. " Ако в един блок доста хора страдат от държанието на един човек, те могат да се коалират и да имат доста по-голяма тежест даже и преди институциите. "

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР