От рано сутринта десетки са желаещите да се тестват за

...
От рано сутринта десетки са желаещите да се тестват за
Коментари Харесай

Началник на лаборатория в Пловдив: Само през вчерашния ден са преминали 800 души

От рано сутринта десетки са искащите да се тестват за съществуването на антитела пред пловдивска лаборатория. Само през вчерашния ден са минали 800 души, споделя пред Нова тв доктор Николета Димитрова. По думите й упованията за днешния ден са още веднъж да има голям брой искащи.

" Пет пъти са се завишили пациентите, които идват да се тества. Извикахме спомагателен екип, с цел да се оправим с многото работа. Удължили сме и работното време на лабораторията, като при нас кръвни проби ще се вземат до 18.30 часа. Тестването лишава към пет минути, а резултатите излизат в границите на няколко дни ", изясни доктор Димитрова.

След новата наредба и съществуването на антитела да бъде мотив за издаване на зелен документ, както и поради покачвания интерес на пациентите, от лабораторията споделят, че има проблем с доставката на проби.

" Имаме уверението, че в събота ще получим новите количества. За през днешния ден имаме обаче не повече от 200 теста ", сподели още доктор Николета Димитрова.

Пациенти споделят, че новите ограничения са повода за покачвания интерес към тестването на антитела.

" Никъде не мога да вляза в този момент. Искам да видя дали имам антитела и в случай че не- ще си слага ваксина. Предполагам, че ще имам нужния брой антитела, тъй като и аз, и брачният партньор ми прекарахме вируса ", изясняват пациенти.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР