От ръководството на ЦСКА 1948 заявиха пред Sportal.bg, че ще

...
От ръководството на ЦСКА 1948 заявиха пред Sportal.bg, че ще
Коментари Харесай

ЦСКА 1948: Отказваме да заемем мястото на ЦСКА-София, ако бъдат извадени от Първа лига

От управлението на ЦСКА 1948 обявиха пред Sportal.bg , че ще откажат да влязат в Първа лига по длъжностен път, в случай че се стигне до изваждане на ЦСКА-София. Както е известно, през вчерашния ден избухна величествен скандал, обвързван с мача Черно море - ЦСКА-София (1:3), вследствие на който " моряците " извадиха шестима футболисти от състава си. Днес въпросните играчи демонстрираха пред нашата медия резултати от полиграф, на който са отишли по своя воля. Навсякъде в медийното пространство обаче се твърди, че е имало по-ранен тест, извършен от управлението на варненския клуб, с други резултати.

Ако се стигне до следствие на БФС и изваждане на ЦСКА-София от Първа лига, каквото се планува от член 46 на Дисциплинарния устав за сезон 2018/2019 година при " открито неспортно противоправно въздействие на развиване на резултата или на крайния резултат на футболна среща ", по правилник би трябвало да влезе идващият от крайното класиране на Втора лига. Това е по този начин, тъй като правилникът не разрешава на БФС да " качва " по длъжностен път изпаднали тимове - т.е., клубовете, които са изгубили баражите за Първа лига.

Това значи, че при изваждане на ЦСКА-София БФС ще би трябвало да предложения ЦСКА 1948 в елита, защото " алените " са първият тим след топ 3 от Втора лига - Царско село към този момент се класира в Първа лига, а Монтана и Арда (Кърджали) ще играят на баражите. От ЦСКА 1948 обаче са безапелационни, че няма да одобряват такова класиране.

" Ние ще играем в Първа лига единствено и само, в случай че стигнем там по състезателен път. Започнали сме от най-долното равнище на футбола, играем почтено, непознати сме на всевъзможни измами, и няма да приемем такова класиране. Готвим се за новия сезон във Втора лига и в случай че извадят клуба от " Българска войска " от Първа лига, ще откажем да влезем и ще преотстъпим правото на идващия в класирането - това е преименуваният на Литекс Ботев (Луковит) ", обявиха от ЦСКА 1948.

Това значи, че в случай че БФС вземе решение да извади ЦСКА-София от елита на родния футбол, в Първа лига ще бъде поканен Литекс. Ако тимът на Живко Желев откаже, идва ред на Струмска популярност и така нататък На собствен ред ЦСКА-София ще би трябвало да играе с ЦСКА 1948 във втория ешелон.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР