От проведените днес Комисиите по бюджет и финанси, устройство на

...
От проведените днес Комисиите по бюджет и финанси, устройство на
Коментари Харесай

Футболен клуб „Звездичка“ с най-много отпуснати средства за развитие?

От извършените през днешния ден Комисиите по бюджет и финанси, устройство на територията и правните въпроси в Бургас стана ясно, че на футболен клуб „ Звездичка “ ще се дават близо 150 000 лв. за спортните действия на клуба и терен за игрище в бургаско учебно заведение . Средствата планувани за ДФК „ Звездичка “ са съвсем двойно повече от на другите клубове на територията на Община Бургас.

Общинските съветници показаха, че тези средства са планувани за футболни шампионати на клуба, провеждащи се отвън територията на Бургас. Отделно зам.-кметът по финанси, бюджет, стопанска система и морско дело Станимир Апостолов уточни, че ще се даде терен от Професионална гимназия по морско мореплаване и лов на риба „ Свети Никола “ за построяването на футболно игрище .

Проектът включва подготовка на терена , като се регистрират всички нужни аспекти за основаването на функционално и безвредно спортно оборудване. Важен детайл от планирането е процедурата по унищожаване на съществуващи остарели здания , които са оповестени за негодни, освобождавайки пространство за новата спортна инфраструктура.

Предвижда се потреблението от ДФК „ Звездичка “ на прилежащите уреди към Морското учебно заведение – тоалетни и съблекални. Дейностите на футболен клуб „ Звездичка “ ще се организират отвън образователното време, което разрешава на учениците да вземат участие интензивно в спорта, без това да визира техните задължения.

Спортното игрище в региона на к-с „ Меден Рудник “ ще бъде употребявано както от учебното заведение, по този начин и от клуба.

Подпомагането на спортната инфраструктура и поддръжката на клубовете спомага за построяването на спортни привички у младежите.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР