От проучването на Тренд“ става ясно, че едва 21% от

...
От проучването на Тренд“ става ясно, че едва 21% от
Коментари Харесай

Георги Бърдаров: Над 150 000 семейни двойки искат да имат наследник, но не могат

„ От изследването на „ Тренд “ излиза наяве, че едвам 21% от интервюираните желаят да емигрират, само че единствено при изискване, че на открито имат по-добри благоприятни условия за реализация. Други 66% от интервюираните не желаят да емигрират в чужбина “, разясни той. Но добави, че младежите като цяло се усещат жители на света.

 

Д-р Бърдаров акцентира, че постоянно е бил срещу крайните съждения. Въпреки това обаче признава, че демографската рецесия у нас е тежка. „ Изход има, стига да се гледа в вярната посока “, уточни той.

 

Писателят напомни също по този начин, че още преди 10 години е алармирал за „ пандемията от стерилни младежи в Европа “. „ У нас има 150 000 фамилни двойки в дейната възраст сред 20 и 40 години, които желаят да имат правоприемник, само че не могат заради някакъв физиологически проблем. Много са аспектите на демографската рецесия, само че все пак излаз има “, акцентира още той.

 

" Дали младежите ще имигрират или не, зависи от това по какъв начин ще се осъществят в България - дали ще имат естествени условия за тази цел. По време на пандемията се върнаха 200 000 души. Тогава студентите ме питаха дали това ще реши демографската рецесия. Отговорих им, че няма да я реши, тъй като в случай че не завърналите се у нас видят, че изискванията са се трансформирали, те отново ще емигрират. И те отново го направиха “, сподели още доктор Бърдаров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР