От Прокурорската колегия оценяват случилото се вчера като терористичен атентат,

...
От Прокурорската колегия оценяват случилото се вчера като терористичен атентат,
Коментари Харесай

Прокурорите от ВСС осъдиха жестокото посегателство срещу държавата в лицето на главния прокурор

От Прокурорската гилдия правят оценка случилото се през вчерашния ден като " терористичен атентат, без аналог в най-новата ни история, и като знак за задълбочаващите се деструктивни процеси и опити за преодоляване на държавните институции. Това е поредна офанзива от нарастващия екстремизъм против българската прокуратура, ориентирана против нейните триумфи в битката с престъпността и безспорния ѝ принос по интернационалните следствия ".

Атентатът против основния прокурор подронва независимостта на правосъдната власт и е против българските прокурори и следователи, против европейските полезности и устоите на демокрацията и правилата на правовата страна, се добавя в декларацията. Според колегията случилото се е блян за дестабилизиране на институцията, която всекидневно работи в отбрана на правата и ползите на жителите и показват опасенията си, че се цели всяване на ужас и неустановеност в страната, съмнение в нейната сигурност и непоклатимост и сриване на доверието в прокуратурата.

От Прокурорската гилдия показват безпокойствие, че станалото ще дискредитира България и ще получи извънредно отрицателен интернационален отзив и приканват народните представители и всички български политици " да осъдят като непознат на българското общество и се опълчват на сходен екстремизъм ".

Декларацията ще бъде изпратена до президента и до премиера, до ръководителя на Народното събрание, до представителството на Европейската комисия, до посолствата на страните - членки на Европейски Съюз, до посолството на Съединени американски щати, до посолството на Англия, до Европейския парламент, до Съвета на Европа, до Венецианската комисия, до Консултативния съвет на европейските прокурори, до Международната асоциация на прокурорите, до Европейската мрежа на правосъдните препоръки, до комисията " ГРЕКО " и до Европейския основен прокурор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР