От прокуратурата в Охрид съобщиха, че Христиан Пендиков е бил

...
От прокуратурата в Охрид съобщиха, че Христиан Пендиков е бил
Коментари Харесай

Посланикът ни в Скопие за нападението над Пендиков: Това злодеяние обрасна с всякакви спекулации

" От прокуратурата в Охрид оповестиха, че Христиан Пендиков е бил атакуван от ненавист. След това имаше посещаване на външния министър Буяр Османи в болничното заведение - по този начин, че ние се движим по тези неща ", това съобщи пред Българска национална телевизия посланикът на България в Република Северна Македония Ангел Ангелов.

" Виждам, че прокуратурата е еволюирала и в този момент се приказва, че не са ясни към момента претекстовете на закононарушението. Чакаме същинското следствие на прокуратурата и по-късно чакаме съда ", добави Ангелов.

По думите му, това злочинство обрасна с всевъзможни спекулации - че Христиан е бил наркодилър, че било битка сред разнообразни наркодилъри и така нататък, а в това време той излезе от РСМ със задграничния си паспорт, защото против него няма обвиняване, с цел да му се отнеме паспорта. В края на декември е подал молба за приемане на българско поданство към която е приложено и удостоверение за съдимост, издадено от съда в Охрид, че не е съден.

В момента Христиан е постоянен след интервенцията, сподели още Ангелов, само че много време няма да може да употребява твърда храна.

От лятото на м.г. стартира ескалация на радикалното говорене против българите в РСМ и на няколко пъти опитвахме да го адресираме до управляващите в Скопие, с цел да вземат някакви ограничения, уточни посланикът.

" Това коренно говорене, изключително в обществените мрежи, докара и до нападението с камъни против клуба " Цар Борис Трети " в Охрид, след това стрелбата против клуба и кулминира с това физическо нахлуване против Христиан ", добави той.

Моето връщане в РСМ ще бъде преценено от съответните институции в България. Доверието, което беше изгубено, би трябвало да се възвърне, добави още Ангелов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР