От прокуратурата разпространиха информация за разпита на Кирил Петков днес.Ето

...
От прокуратурата разпространиха информация за разпита на Кирил Петков днес.Ето
Коментари Харесай

От прокуратурата разпространиха информация за разпита на Кирил Петков днес

От прокуратурата разпространиха информация за разпита на Кирил Петков през днешния ден.

Ето и какво оповестяват от там: " Днес, 04.04.2022 година Софийска градска прокуратура (СГП) разпита в качеството на очевидец министър-председателя на Република България господин Кирил Петков по делото за изнудване на Васил Божков. Повторният му разпит беше осъществен, защото първичният подобен е без процесуална стойност, защото е бил извършен от проверяващ служител на реда в Главна дирекция „ Национална полиция “ (ГДНП), явяващ се незапознат орган.

Министър-председателят господин Кирил Петков беше постоянно свикан посредством призовка, връчена на 31.03.2022 година на основния секретар на Министерски съвет, който е поел ангажимент да му я съобщи. В призовката бяха посочени още две аварийни дати поради възможна служебна ангажираност на господин Петков. Господин Кирил Петков се яви в СГП на главната дата и подава пред наблюдаващия прокурор и следователя показания, които са по-обстойни от първичните такива, дадени пред проверяващ служител на реда в ГДНП. СГП продължава осъществяването на дейни дейности по следствието и регулярно ще продължи да осведоми българското общество. 

Освен по делото за изнудване на Васил Божков, министър-председателят господин Кирил Петков беше разпитан и като очевидец и потърпевш по дело, формирано за безчинство, което се намира под управление и контрол на Районна прокуратура – гр. Стара Загора, Търговско отделение – гр. Казанлък.

След позволение на наблюдаващия прокурор по член 198 от Наказателно-процесуален кодекс, СГП осведоми, че досъдебното произвеждане за закононарушение по член 325, алинея 1 от Наказателен кодекс е формирано с разпореждане на прокурор в районна прокуратура – гр. Стара Загора, Търговско отделение – гр. Казанлък по отношение на хвърлени снежни топки по премиера на страната по време на обръщението му във връзка честване на националния празник на Република България на 03.03.2022 година на връх „ Свети Никола “ в прохода „ Шипка “. По това досъдебно произвеждане от следовател в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – гр. Стара Загора е предоставено на следовател в отдел „ Следствен “ на СГП осъществяване на разпит по делегация на господин Кирил Петков, при който да бъдат разяснени и правата му като потърпевш в наказателното произвеждане. 

С оглед служебните задължения на министър-председателя, той беше свикан за през днешния ден и за провеждането на разпита по делегация, който се извърши от следовател в СО-СГП директно след разпита му по делото за изнудване на Васил Божков. Материалите от извършения по делегация разпит на премиера господин Кирил Петков в качеството му на очевидец и потърпевш ще бъдат изпратени на следователя от Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – гр. Стара Загора, оповестиха от пресцентъра на СГП ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР