От прокуратурата обявиха вчера, че за трафик на дрога е

...
От прокуратурата обявиха вчера, че за трафик на дрога е
Коментари Харесай

Митничарят Петър Иванов заловен с дрога за 300 бона, наркотрафикантът с чадър от Павел Тонев и Стефан Марашев

От прокуратурата оповестиха през вчерашния ден, че за трафик на дрога е задържан митничар, само че предстоящо не дадоха никакви детайлности. Единствено пред Narod.bg информаторът разкри значими елементи към престъпния случай, шокирал граничния пункт. Оказа се, че задържаният е 37-годишният хасковлия Петър Янчев Иванов, който е в ареста за 72 часа и към този момент е с повдигнато обвиняване както за транспортиране, по този начин и е за разпространяване на опиати.

Около 17,30 ч. на 28 ноември митничарят-престъпник е спрян от ченгетата в Стара Загора при рутинна инспекция. Униформените се шокирали, когато в автомобила му ситроен „ Берлинго “ разкрили 30 пакета марихуана, всеки с по 500 грама суха маса, т.е., общо 15 кг.

Стойността на дрогата, открита в колата повърхностно захвърлена на задната седалка, с която Петър пътувал от полицията в Стара Загора, е за над 300 000 лв.. Предстои прокуратурата да изиска налагане на непрекъсната мярка за неотклонение.

Обществена загадка в Свиленград е, че задържаният Петър Янчев Иванов, който е в системата от 2011 и към този момент е основен контрольор, е рисково непосредствен до някогашния началник на митницата Стефан Марашев, както и до самия началник на Агенция „ Митници “ Павел Тонев, именуван „ Касиера на Българска социалистическа партия “.

През 2011 година с благословията на тези двама мастити началници митничарят трафикант е бил назначен в Агенция „ Митници “ посредством конкурс, разгласен за 4 индивида, на който в следствие – в цялостен прорез със закона – са били назначени 19 индивида. Деветнадесетият назначен в този конкурс е точно Петър Янчев Иванов. Председател на конкурсната комисия, която позволява и в следствие назначава Иванов на длъжността митнически контрольор, е… Стефан Марашев.

Фрапиращото е, че 37-годишният трафикант до няколко дни е трябвало да бъде назначен за началник на промяна на Митнически пункт „ Капитан Андреево “, където работи, твърди източникът на Narod.bg. Потресени чиновници описват, че заповедта за назначението като шеф промяна е била готова и стояла на бюрото на митничар №1 Павел Тонев.

Ако във вторник бандитът не беше задържан от старозагорските служители на реда, Петър Янчев Иванов щял поеме промяна на „ Капитана “ като шеф при започване на декември, разясняват на митницата в Свиленград.


Менторът на наркотрафиканта – Стефан Марашев, който към този момент е пенсионер и с който задържаният поддържал ежедневна връзка, действително е „ индивидът в сянка “, който „ коли и беси “ на граничните пунктове „ Капитан Андреево “ и „ Лесово “. Причина за безобразието е топлата му връзка с шефа на Агенция „ Митници “ Павел Тонев. Публична загадка в града са назначенията на управителни постове на „ Капитана “ и „ Лесово “ на митничари без никакъв опит и ценз, само че лоялни на кукловода Марашев.

През годините Стефан Марашев неведнъж е споменаван в медиите по отношение на разрушени контрабандни канали, които покровителствал.

Последният случай е с разкрития при започване на 2022 година от ОЛАФ така наречен „ тухлен канал “, ощетил фиска на Европейски Съюз със десетки милиони евро, по който Европейската прокуратура води следствие. По време на действието на този канал още веднъж началник на Свиленград е бил компрометираният Стефан Марашев, а наркотрафикантът Петър Янчев е работил под благосклонния му взор и с негова защита.

Втори наш източник – този път от Хасково, посочи, че дилърът под пагон произлиза от богато семейство, което има лична бензиностанция. Със заплатата от 3000 лв. + ежедневния „ бакшиш “ от най-малко 100 евро, разкъсан най-вече от турски тираджии, наглецът си е докарвал най-малко 6000 лв. на месец, която постоянно скачала даже до 10 бона. Защо при такова месечно заплащане и корупция, която в Агенция „ Митници “ считат за естествена, Петър Янчев Иванов се е полакомил да стане наркотрафикант, остава тайнственост.

До момента от Агенция „ Митници “ не са коментирали нищо по този абсурден случай.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР