От прокуратурата днес разясняват: По повод информация от зададен въпрос,

...
От прокуратурата днес разясняват: По повод информация от зададен въпрос,
Коментари Харесай

Работата Стана Много Дебела! Ето Кой Е Мистичният Кръстник На Министър Горанов, Който Му Даде Гигантския Апартамент!

От прокуратурата през днешния ден коментират:

„ По мотив информация от заложен въпрос, че „ министърът на финансите живее в апартамент 180 квадрата в първокласен жилищен комплекс, възложен му безплатно от български предприемач “, основният прокурор е разпоредил инспекция за закононарушения по член 283 НК/чл. 304б Наказателен кодекс. Действия по инспекцията по отношение на министър Владислав Горанов ще бъдат предоставени на КПКОНПИ “.

Финансовият министър Владислав Горанов признава в имотната си декларация, че употребява безплатно непознат парцел за жилище. Става въпрос за апаратамент от 180 квадратни метра в супер първокласния комплекс Есте в най-престижния софийски квартал Изток. Според записаното в декларацията това става от 2012 година
Цената за наем на сходен апартамент съгласно обявите на самия комплекс е малко над 10 евро на квадрат или над 1800 евро за въпросния апартамент – цяла министерска заплата. За 6 години са 253 475, 57 лева

Попитан от Сашо Диков в предаването му по Евроком по тематиката, Горанов призна, че живее там. Водещият му зададе въпроса и за притежателя на комплекса Домусчиев, визирайки ръководителя на КРИБ. Според Горанов не е на Домусчиев.

19 минути ревизира и се оказа, че съгласно регистъра Есте пропъртис е благосъстоятелност на Адванс пропъртис. А на кого е Адванс Пропъртис? Според регистъра това са братята Георги и Кирил Домусчиеви. Управителят на Есте Борис Балев пък взе участие в ръководството на доста сдружения, свързани с шефа на КРИБ, измежду които и флагмана му Хювефарма, в тогавашния фонд по всеобщата приватизация Напредък и други.

Възникна и въпросът кой е кръстника на Владислав Горанов.

За това, че министърът на финансите е масони, се приказва от от дълго време. Горанов не е коментирал това събитие, само че е обществено известно, че неговият кръстник Иван Сариев е почитан масон (дори оглавяваше една от ложите от 2015 до 2017 г.) Преди пет години пък основният прокурор Сотир Цацаров изрично отхвърли да е масон, а и не е показал сходно участие в декларацията си.

Наскоро Горанов и Цацаров седяха един до различен по време на съвещанието на парламентарната анкетна комисия за продажбата на ЧЕЗ. Когато се срещнаха, двамата се здрависаха, а от запечатания от фотографа на „ Дневник “ Георги Кожухаров миг се вижда извънредно необикновен захват, в който пръстите на финансовия министър стоят някак неестествено.

Според Енциклопедия на масонството на Албърт Маккей въпросното здрависване се назовава „ лъвска лапа “ (заради приликата с крайника на едрата котка) и е способ за различаване сред масоните. Зад него стои историята за лъва от племето на Юда, потомък на Давид, която се среща на две места в Новия завет.

Дали Цацаров, Горанов или други хора на високи позиции в страната са масони има значение единствено доколкото секретните общества (също както ловните дружинки, връзките сред сътрудници и щатни чиновници в Държавна сигурност и прочее) основават мрежи за въздействие, които са развъдник на спор на ползи.

И, несъмнено, в тази ситуация е изцяло допустимо ръката на Горанов напълно несъзнателно да се е плъзнала към масонската лапа. Добре е обаче да се знае какво значи това – да не би инцидентно да се подаде неверен сигнал.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР