От производителя на ваксини срещу Covid-19 Модерна заявиха, цитирани от

...
От производителя на ваксини срещу Covid-19 Модерна заявиха, цитирани от
Коментари Харесай

COVID ваксината на Moderna е безопасна и защитава децата на възраст 6-11 години

От производителя на ваксини против Covid-19 Модерна обявиха, представени от Агенция Франс Прес, че резултати от имунизациите им за деца на възраст сред 6 и 11 години демонстрират „ мощно “ деяние против вируса измежду тествания върху 4753 деца. От Модерна показаха, че следва изпращане на техните данни до регулаторните органи. Междувременно Белия Дом има подготвеност да изпрати 15 милиона дози ваксини против Covid-19 за деца в Съединените Щати незабавно откакто имунизациите бъдат утвърдени от регулаторните органи, което може да стане идната седмица.

За Си Би Ес здравният специалист на Белия Дом лекар Антъни Фаучи уточни, че е „ изцяло допустимо, в случай че не и прекомерно евентуално имунизациите да бъдат разполагаем за деца сред 5 и 11-годишна възраст през първата или втората седмица на ноември. “

Консултативен орган на Администрацията по храни и медикаменти (FDA) се чака да гласоподава дали да направи рекомендация за изключително утвърждение на Файзър имунизацията тази седмица, след което следва гласоподаване и от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите.

Миналата седмица бе публикувана информация от клинични опити на фирмите Pfizer/BioNTech, които демонстрират, че тяхната ваксина е 90.7% ефикасна при отбрана на деца сред 5 и 11-годишна възраст. В IDY има към 28 милиона деца в тази възрастова група.

За цялостна отбрана от ковид децата ще имат потребност от две дози Moderna. Обемът на детските дози е 1/3 от този в дозите за възрастни. По-голямата част от страничните резултати са леки или умерени по тежест, оповестяват още от компанията. Най-честите нежелани реакции са отмалялост, главоболие, тресчица и болежка на мястото на инжектиране.

" Ние сме окуражени от профила на имуногенност и сигурност на имунизацията ни mRNA-1273 при деца на възраст от 6 до под 12 години и сме удовлетворени, че изследването е постигнало своите първоначални крайни точки на имуногенност. Очакваме с неспокойствие да подадем документи в регулаторните органи в международен мащаб и оставаме ангажирани да дадем своята част за подкрепяне прекратяването на коронавирусната пандемия чрез ваксина за възрастни и за деца от всички възрасти “, означи изпълнителният шеф Стефан Бансел.

Междувременно данни от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите демонстрират, че не е имало повишаване на сериозните затруднения разследване на делта разновидността на Covid-19. В отчет по информация от 14 щати се споделя, че разновидността е по-лесно разпространим, само че не предизвиква по-сериозно заболяване от предходния вид. Данните също демонстрират, че 71.8 % от постъпванията в болница по време на така наречен “Делта период” са били на неимунизирани възрастни.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР